[rstr_selector]

Za i protiv anketnog odbora

Odbornici Skupštine Čačka sinoć su odlučili da se ne formira anketni odbor u vezi sa izgradnjom gradskog fudbalskog stadiona i poslovanjem Fudbalskog kluba Borac. Aleksanadar Tanasković, šef odborničke grupe pokreta Dveri smatra da to predstavlja kršenje svih zakonskih propisa zbog čega ovaj pokret takvu odluku vlasti najoštrije osuđuje.
– Postavljamo pitanje novoj vlasti i gradonačelniku Milunu Todoroviću, šta oni to kriju u Fudbalskom klubu „Borac”. Šta se to krije i koja su to lica koje nova vlast želi da zaštiti ovakvim svojim bahatim ponašanjem i kršenjem zakona, kaže Tanasković.

Ne treba da pravimo cirkus”

Za razliku od Aleksandra Tanaskovića, šefa odborničke grupe Dveri u čačanskoj Skupštini, Aleksandar Maksimović, šef odborničke grupe koalicije oko SNS-a smatra da je formiranje anketnog odbora nepotrebno jer je, kako kaže, Srpska napredna stranka ustanovila da u Fudbalskom klubu „Borac” ne postoji ništa sporno, da grad nije nadležan za poslovanje ovog udruženja građana, a da izveštaj o trošenju sredstava iz gradskog budžeta „Borac” redovno dostavlja. Ti izveštaji su dostupni svakom ko želi da ima uvid u njih, kaže Maksimović i dodaje da je i u vezi sa izgradnjom gradskog stadiona sve rađeno transparentno uz odgovarajuću finansijsku dokumentaciju.

– Državna revizorska institucija je to nedavno kontrolisala tako da je i to dokument koji je dostupan javnosti. Sve su to razlozi zbog kojih smo došli do zaključka da nema nikakve potrebe da se formira bilo kakav anketni odbor i da bilo ko sad istražuje nešto o čemu su već podneti izveštaji i što su kontrolisali nadležni državni organi. Smatramo da ne treba da se pravi cirkus od toga, rekao je Maksimović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *