Претрага
[rstr_selector]

Za i protiv Jolovića

Posle izjave Slobodana Jolovića, načelnika Moravičkog upravnog okruga, da je saglasan da se Čačku opredeli manji procenat transfernih sredstava iz Republike, neke političke stranke reagovale su saopštenjima u kojima se traži Jolovićeva ostavka, a neke su išle i korak dalje tražeći njegovo „proterivanje iz Čačka“. Sa druge strane, šef odborničke grupe Grupe građana „Za napredniji Čačak“, doktor Aleksandar Radojević, smatra da Jolović postupa pošteno i da krivca treba tražiti u republičkoj Vladi.

– Gospodin Jolović je krajnje pošteno rekao da Čačak dobija onoliko koliko mu sleduje. Međutim, Čačak gubi na onome što ovi drugi, kojima ne sleduje toliko, povlače više sredstava. Država i Vlada bi trebalo da se pozabave time, a i gospodin Jolović bi, kao načelnik okruga, mogao da utiče da Vlada pravednije postupa. Mogao bi, zapravo, da pokuša da ispravi tu nepravdu. Ipak, mislim da to nije takav greh da bi gospodin Jolović trebalo da podnese ostavku. On je vrstan političar koji svojim radom može više da doprinese Čačku nego svojim povlačenjem sa funkcije, rekao je Radojević.

Nova Srbija će tražiti Jolovićevu ostavku

Nova Srbija spada među one koji osuđuju Jolovićev stav, a šef njihove odborničke grupe u Skupštini Čačka, Vladica Gavrilović, kaže da će Nova Srbija tražiti ostavku načelnika okruga.

– Taj gospodin jedino što je uradio kad je došao u Čačak bilo je da promeni kancelariju, da je lepo opremi i da stvori sebi lepši poslovni ambijent. Mi od njegovog delovanja u ovom gradu ne vidimo ništa i zato ćemo sigurno inicirati njegovu ostavku. Smatramo da na čelu okruga treba da bude neko ko će raditi ne samo u interesu Čačka nego i celog Moravičkog okruga. A kada bismo napravili anketu u Jolovićevim Lučanima, mislim da ne bi bila povoljna po njega. Dok su Nova Srbija i Demokratska stranka imali najveća neslaganja, mi smo imali gradonačelnika, a DS načelnika okruga, gospodina Domanovića. Ipak, njemu to nije smetalo da dođe na sednicu Skupštine i odgovara na sva pitanja, pa i ona neprijatna. Mogli smo da razgovaramo kao ljudi, kao politički protivnici i da posle toga jedni drugima pružimo ruku. Ja gospodina Jolovića nisam imao priliku da upoznam niti da ga kao načelnika bilo šta pitam. Čačak je u ovoj priči kažnjen za dugogodišnje racionalno ponašanje i štednju, a Jolović to ne samo da mirno posmatra, nego i odobrava, rekao je Gavrilović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *