[rstr_selector]

Za sada samo sanacija rupa

U nadležnosti čačanskog Javnog preduzeća “Gradac” je svaki posao u gradu koji se obavlja zarad opšteg interesa građana. Tu spadaju asfaltiranje i briga o putevima, održavanje vodovodne i kanalizacione infrastrukture, rasveta, pa i orezivanje drvoreda.

Ostala gradska javno komunalna preduzeća tek po odobrenju novca i dobijanja naloga nadležnih iz Gradca mogu pristupiti bilo kakvom poslu.

Moglo bi se reći da je izgled i sveukuono komunalno funkcionisanje grada, zapravo, ogledalo rada JP “Gradac”.

Sredstva koja su Gradcu budžetom za ovu godinu opredeljena iznose ukupno 471 700 000 dinara od čega je najveći deo, novac građana Čačka, čak 470 miliona.

Dakle, od novca Čačana, ove nedelje radnici Gradca na ulicama vrše krpljenje udarnih rupa, a istovremeno rade i na horizontalnom obeležavanju kolovoza. Sudeći prema izjavi Nebojše Jelušića, tehničkog rukovodioca, iz Gradca još uvek nema najava nekih većih investicija.

– Nemam neke naročite informacije po pitanju novih građenja, ali ono što može da se primeti, konačno su počeli radovi na popravkama oštećenja na kolovozima ulica u gradu i puteva na širem prostoru opštine koji su u našoj nadležnosti. Pored ovih, krenule su i dve ekipe koje na terenu obavljaju obeležavanje horizontalne signalizacije. Ekipe koje rade sanaciju kolovoza najpre će u narednih pet do sedam dana izvršiti popravku najvećih udarnih rupa, koje mogu da naprave oštećenja na automobilima, a zatim će se raditi i na ostalim popravkama. Radiće se deo po deo grada, s tim što će se najpre raditi one najurgentnije popravke, a potom i sanacija ostalih saobraćajnica – rekao je Nebojša Jelušić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *