Za šest dana u Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno 27 beba

Za šest dana u Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno 27 beba

0
Porodilište

bebee-servis-obrU proteklih šest dana u čačanskom porodilištu rođeno je 18 beba, sedam dečaka i 11 devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođeno je devet beba, šest dečaka i tri devojčice. Od tog broja, u toku prethodna 24 sata, dva dečaka i dve devojčice rođeni su u čačanskom, a dečak i devojčica u milanovačkom porodilištu.

Vodosnabdevanje

cesmaIsporuka vode u Čačku je uredna, kvarova nema, ali je i dalje na snazi zabrana vode za piće sa vodosistema Trnavsko vrelo zbog zamućenja na izvorištu. Cisterna sa vodom stacionirana je kod škole u Trnavi.
Na području Gornjeg Milanovca jutros je registorovan kvar u Brusnici u zaseoku Antonići. Prema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“ kvar će biti saniran najkasnije do 13.00 časova.

Hitna pomoć

hitnaU službi Hitne medicinske pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su obavili 41 pregled, a na terenu su intervenisali 50 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 intervencija, od kojih 24 u ordinaciji, a 11 na terenu. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći zabeležena su 63 pregleda, a lekari su obavili i sedam kućnih poseta.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrU toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok na putevima u Gornjem Milanvocu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće raspoređene na svim frekventnijim ulicama u Čačku od 14.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

put_80x80Vidljivost je zbog magle u pojedinim krajevima Srbije smanjena zbog čega je saobraćaj otežan na putevima na području Šumadije i Pomoravlja, ima je i po kotlinama i pored reka, a često je prisutna i na putevima preko planinskih prevoja. U tim predelima, pored magle, opasnost u vožnji predstavljaju i niže temperature i vlažni kolovozi zbog kojih može doći do formiranja poledice, koja se inače javlja na svim vlažnim deonicama u jutarnjim i večernjim satima, pa se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Na izmene u saobraćaju vozači moraju računati na deonicama na kojima su aktuelni radovi,
Na deonici Topola – Rudnik izvode se radovi na periodičnom održavanju pa se vozila naizmenično propuštaju, a na snazi je zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.
Prema podacima iz Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR