[rstr_selector]

Zaboravite na izraz „Piči ko mlekadžija“

Ako ste nekada i pomislili da mlekadžijski kamion neuobičajeno brzi prolazi putem ili ste, čak, upravo zbog te brzine upotrebili izraz „Piči ko mlekadžija“, ovih dana ćete se ujesti za jezik. Jer, mlekadžije ovih dana ne da ne voze brzo, nego često i ne stižu tamo gde su pošli. Razlog su, naravno, neočišćeni ili loše očišćeni putevi u selima na teritoriji Čačka.

Putevi neočišćeni, Bože, sačuvaj“

Sneg usporava i Rajka Ilića, koji mleko prevozi za jednu mlekaru iz Obrve i koji kaže da je situacija najteža na području Bečnja, Katrge, Vujetinaca i Ostre.

– Dva dana nisam išao za mleko jer nisam mogao da izađem do nekih mesta. Ljudi čekaju, čuvaju mleko, pa onda kad uspem da se probijem do blizu njihovih kuća, oni donose mleko do kamiona. Sreća je samo što je sada hladno vreme, pa se mleko ne pokvari dok čeka preuzimanje. I kolege iz drugih mlekara imaju iste probleme. U brdovitim krajevima je i bilo za očekivati ovakve probleme, ali Katrga je ravna, pa me iznenadilo koliko je neočišćeno. Stvarno je mnogo loša situacija sa putevima, rekao je Ilić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *