Претрага
[rstr_selector]

Zajednički na izgradnji Moravskog koridora

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji u ovom trenutku je izgradnja Moravskog koridora. U svim opštinama i gradovima kroz koje je će proći budući auto – put od Preljine do Pojata, izgradnju ove saobraćajnice vide kao veliku privrednu šansu.

Predugovor o gradnji ovog autoputa je potpisan krajem prošle godine sa kineskom korporacijom za puteve i mostove „CRBC“, a predviđa da domaće firme učestvuju u realizaciji projekta sa 45 procenata.

Regionalna privredna komora Kraljevo organizovaće u ponedeljak, 25. februara, inicijativni sastanak sa predstavnicima građevinske industrije i metalskog kompleksa zajedno sa koordinatorima koje su angažovale lokalne uprave gradova Kraljeva, Čačka i opštine Vrnjačka Banja.

“ Radi se o jednom inicijativnom sastanku koji treba da na neki način otvori prolaznost naših firmi da učestvuju na izgradnji puta Pojate – Preljina.

Naš interes je u tome što želimo da udruženi postignemo bolju poziciju u učešću na tom putu nego što bi to moglo pojedinačno da učini naš privrednik. Cilj tog sastanka jeste da se praktično po najpovoljnijim uslovima uključi kompletna građevinska operativa sa našeg područja u izdgradnji tog puta, a procena stručnjaka je da ima 45 posto prostora gde bi mogle da se uključe i naše firme“,  kaže Mladomir Novaković, predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *