Претрага
[rstr_selector]

Zapaljen podzemni kontejner u centru Čačka

U centru Čačka u Gospodar Jovanovoj ulici, juče je zapaljen podzemni kontejner koji se nalazi na parkingu iza Doma kulture. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora Komunalca, zapaljen je uložak, odnosno vreća u koju se odlaže otpad. On kaže da su to najverovatnije uradili nesavesni građani koji su vruć pepeo ili žar iz svojih ložišta prosuli u podzemni kontejner. Luković ističe da je pored štete koja je nastala sagorevanjem poliuretanske vreće, pričinjena i ekološka šteta usled dima i neprijatnog mirisa koji se širio centrom grada.

– Mi ovaj incident nikako nismo mogli da sprečimo. Podzemne kontejnere i sve druge posude za smeće redovno praznimo, ali ni na koji način ne možemo da utičemo na sugrađane koji se nesavesno ophode prema javnim dobrima. Vreća košta oko 36.000 dinara, a nova je još i skuplja. Mi ćemo uložak podzemnog kontejnera zameniti jer imamo rezervne vreće, ali da smo morali da poručujemo, verovatno bi danima čekali na isporuku, izjavio je Luković.

zapaljeni-kontejnr

Apel građanima da pepeo ne odlažu u kontejnere

Naš sagovornik kaže da su za zapaljen kontejner saznali tek kada su njihovi radnici otišli da ga isprazne, međutim, uložak je većim delom već izgoreo.
-Kada su naši radnici došli da isprazne kontejner, vreća je većim delom već bila izgorela. Jedino što možemo da uradimo je da apelujemo na svest građana da u podzemne kontejnere ne bacaju pepeo i žar, već da u njih odlažu otpad koji je predviđen. Ko se greje na drva i ugalj, potrebno je da pepeo odloži u posebne posude, da ga dobro ugasi vodom i na kraju odloži u posebne vreće, koje će naši radnici odneti prema predviđenim procedurama, rekao je Luković.

Zabranjeno bacanje pepela i u nadzemne kontejnere

– Mi u blizini ovog podzemnog kontejnera imamo i nadzemne kontejnere zapremine 1.1 kubik, u koje takođe ne treba odlagati žar. Komunalac ima posebne vreće za odlaganje zagašenog pepela koji građani mogu dobiti, samo je potrebno da se obrate radi njihovog preuzimanja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *