[rstr_selector]

Zavičajni pisci u oku profesora

Školska uprava u Čačku treći put organizuje programa stručnog usavršavanja nastavnika „Zavičajni pisci u oku profesora”, kao vid stručnog usavršavanja nastavnika Moravičkog okruga. Autor ovog projekta je Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik iz čačanske Školske uprave. Ona kaže da je u okviru ovog književnog programa tokom cele školske godine planirano 20 književnih susreta, promocija i druženja sa zavičajnim piscima u Moravičkom okrugu. Prema njenim rečima, programi su počeli 12. oktobra u OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima književnim susretom „Čarobni svet poezije”, koji su održali Olgica Milović, Radmila Rubaković i direktor škole Zoran Pantović.

– U sredu, 19. oktobra u OŠ „Akademik Milenko Šušić” u Guči biće održano književno podne sa Svetlanom Vučković koje će početi u 12 sati. Ovaj program realizuje profesor Milan Gromović sa autorom, pesnikinjom Svetlanom Vučković. Istog dana u Likovnom salonu Doma kulture u Čačku, sa početkom u 19 časova, održaće se književno veče pod nazivom „Književni portret Milkice Miletić”. U programu učestvuju profesori Milica Stanojčić, Bojana Kulidžan Gromović i Danijela Kovačević Mikić. Publici će se takođe obratiti i književnica Milkica Miletić, a program će voditi njena dugogodišnja saradnica Živka Dmitrić.

„Lazur budućeg vremena” za kraj oktobarskog programa

– U četvrtak, 20. oktobra, u OŠ „Arsenije Loma” na Rudniku imamo predstavljanje Boška Lomovića, odnosno prikaz njegove poezije za decu. U tom programu, koji će početi u 18.00 časova, pored autora Boška Lomovića učestvovaće i profesori Katarina Ilinčić i Radovan Karaulić.
Oktobarski deo ovog našeg ciklusa završava se književnim susretom u OŠ „Vuk Karadžić” u Čačku, takođe 20. oktora u 14.00 časova kada će se učenicima ove škole predstaviti pisac Verica Tadić. Reč je o našoj koleginici koja je otvorila jedan od prethodnih sajmova školskog izdavaštva i sarađuje sa Školskom upravom. O njenom stvaralaštvu govoriće Radmila Rubaković, a učestvovaće i nastavnica koja sarađuje sa autorkom Dušica Ćurčić. Ovaj književni susret poetično smo nazvali „Lazur budućeg vremena”, rekla je na kraju Danijela Kovačević Mikić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *