[rstr_selector]

Zavod u Ivanjici zadovoljan ovogodišnjim rezultatima

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Ivanjici ove godine je ostvarila preko 60.000 noćenja. Rukovodilac marketinga ove ustanove, Zorica Pacić smatra da je to zadovoljavajući broj i dodaje da je 2016. bila druga godina da  Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju „Ivanjica“ učestvuje u programu vaučera Ministarstva turizma.

– Mi smo i 2014. godine bili u programu za vaučere, ali tada smo imali nešto manji broj posetilaca ostvaren na taj način. Zapravo, sa tim programom se tada nešto kasnije i krenulo, u toku leta te godine. Naredne godine, 2015. imali smo preko 500 gostiju – korisnika vaučera, čemu je doprinelo i to što je program tada počeo u januaru i trajao do novembra. I sa tim brojem smo bili veoma zadovoljni, naglašava Pacić,

Slične ustanove, velike razlike

Zorica Pacić ističe da se Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Ivanjici finansira iz sopstvenih sredstava i da nema drugih izvora prihoda osim sopstvene zarade.

– Postoje ustanove u Srbiji koje imaju isti status kao naša, ali pojedine među njima deo prihoda direktno ostvaruju preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Njima su, čak, i plate obezbeđene iz budžeta. Mi nemamo plate iz budžeta, već raspolažemo onim što zaradimo. Ove godine smo veoma zadovoljni realizacijom predviđenih planova i programa. Imamo 250 ležajeva, a od tog broja 90 ležajeva je u mreži zdravstva prema ugovoru sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. Preostalih 160 ležajeva spada u kategoriju takozvanog tržišnog ili komercijalnog smeštaja, rekla je Pacić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *