Претрага
[rstr_selector]

Završen remont kotlarnice daljinskog grejanja u Ljigu

U Ljigu je nedavno završena rekonstrukcija kotlarnice daljinskog grejanja sa koje se zagreva oko 300 stanova zajedno sa svim ustanovama i školama. Kotlarnica duži niz godina nije remontovana, pa su pojedini Ljižani zbog loše usluge u proteklom periodu i otkazivali grejanje.

Gradimir Filipović, direktor JKP „Komunalac“, koje između ostalih pruža i uslugu grejanja, kaže da će nakon rekonstrukcije kotlarnice u koju je uloženo oko 20 miliona dinara, grejanje u Ljigu biti kvalitetnije nego ranijih godina.

– Nakon dužeg vremena mi smo uradili rekonstrukciju kotlarnice u Ljigu sa koje smo imali slabo grejanje. Investicija je išla preko lokalne samouprave i vredna je oko 20 miliona dinara. Mi smo ovih dana taj novi sistem pustili u rad i grejemo oko 20.000 kvadrata. U proteklih dvadesetak dana nismo imali problema na mreži, mada su nam i vremenske prilike išle na ruku, rekao je Gradimir Filipović.

Ugrađena savremena oprema

Direktor ljiškog Komunalca kaže da je prilikom remonta kotlarnice koja radi na ugalj, ugrađena savremena oprema koja može da zadovolji potrebe svih korisnika.

– Reč je o aparaturi koja bez obzira na spoljne temperature, do krajnjeg korisnika isporučuje dovoljnu količinu toplotne enegrije, kako bi u stanovima bila onolika temperatura koliku smo zadali. Trenutno je u stanovima 20 stepeni sa dva stepena tolerancije ispod i iznad zakonom propisane temperature i Ljižani su za sada zadovoljni, navodi Filipović.

Filipović: Od ovog, jeftinijeg grejanja nema

Građani Ljiga koji koriste daljinski sistem grejanja ovu uslugu javno-komunalnom preduzeću plaćaju linearno tokom čitave godine. Direktor ovog preduzeća smatra da je grejanje nu Ljigu povoljno, jer građani plaćaju 90.66 po kvadratu.

– Uzmimo primer stana od 45 kvadrata, njegovo zagrevanje na mesečnom nivou košta nešto više od 4.000 dinara, to je nepunih 49 hiljada dinara godišnje. Mi nismo imali otkazivanje grejanja zbog visoke cene beć zbog strarog sistema. Imamo nekoliko korisnika koji su se isključili sa mreže, ali sam uveren da će se oni vratiti na ovaj sistem, jer u ovom trenutku jeftinije grejanje ne postoji. Naredne godine planiramo proširenje mreže korisnika, jer interesovanje za to postoji. Od ove sezone za to su stvoreni i tehnički uslovi, zaključuje Filipović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *