[rstr_selector]

Završena još jedna oplenačka berba u Topoli

Završena je 53. po redu oplenačka berba u Topoli. Prema rečima Ljiljane Todorović, direktorke turističke organizacije Oplenac, sa blizu 200.000 posetilaca i oko petsto izlagača rakije, vina, suvenira, domaće radinosti i drugih proizvoda, može se smatrati jednom od najuspešnijih tradicionalnih manifestacija. Na oplenačkoj berbi, osim posetilaca iz Srbije, našli su se i gosti iz Makedonije, Bugarske, Nemačke, Slovenije i Rusije.

NAGRAĐIVANI NAJUSPEŠNIJI IZLAGAČI

Program ovogodišnje berbe obuhvatao je brojne izložbe, nastupe kulturno umetničkih društava, nagrađivanje izlagača i koncerte poznatih izvođača. Nagradu za najuspešnije ukupno predstavljanje na manifestaciji dobio je izlagač koji je prodao preko  hiljadu litara vina u samo jednom danu.

Oplenačka berba je završena, ali kako kaže Ljiljana Todorović, njihovi poslovi nisu, jer već prave planove za sledeću berbu.

Pre dve godine započet je projekat izgradnje “vizitorskog centra”, a kako je najavila direktorka turističke organizacije Oplenac, sledeće godine se očekuje njegovo otvaranje. Tako će posetioce 54. oplenačke berbe dočekati pet apartmana za smeštaj, konferencijska izložbena sala i moderna suvenirnica.

Ljiljana Todorović uputila je poziv svima da dođu u Topolu i da na sledećoj, 54. berbi uživaju u oplenačkim vinima u prestonici srpskih čokota.

BREND OPLENAČKIH VINA

Opština Topola ima šest registrovanih vinarija koje se nalaze u samom vrhu vinskog  puta. U njihovom vlasništvu nalaze se najkvalitetnija sortna vina. Tome najviše doprinosi Kraljevska vinarija Oplenac, deo zadužbine Kralja Petra prvog, koja je nosilac brenda oplenačkih vina, a ništa manji doprinos ne daju ni proizvođači sa svojim malim vinskim podrumima, zaključila je Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *