[rstr_selector]

Završna svečanost manifestacije „Dani patrijarha Pavla” u čačanskom Domu kulture

Završna svečanost manifestacije „Dani patrijarha Pavla“ održaće se 3. novembra u velikoj sali Doma kulture u Čačku. Gosti su akademik Matija Bećković koji će besediti o patrijarhu Pavlu i crkveni hor „Prvo beogradsko pevačko društvo“ koji će izvoditi duhovnu muziku.

Na inicijativu njenog idejnog tvorca, prof. dr Draga Miloševića, ova manifestacija je započela 27. septembra liturgijom u manastiru Blagoveštenje uz pratnju hora „Vaznesenjski“, nakon koje je otvorena izložba rezbarenih krstova i tom prilikom dodeljena je nagrada za najlepši krst.

Svečanost kao doprinos nastavku manifestacije u rodnom mestu patrijarha Pavla

Po rečima Draga Miloševića, postoje najave da bi se nastavak ove manifestacije mogao održavati u Kućancima, rodnom mestu patrijarha Pavla, zatim u Gackom, Nikšiću i Prizrenu, gde je patrijarh Pavle dugo godina boravio kao episkop. Pisma o namerama za proširenje ove manifestacije poslata su na adrese ovih eparhija i odgovarajućih ustanova. Potvrde su već stigle, čeka se određivanje nosioca manifestacije u navedenim gradovima, a već 15. novembra održava se svečanost u Kućancima, čime će se dati doprinos održavanju ove manifestacije.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести