[rstr_selector]

Zbog falsifikovanja dokumenata, Zvonko Mitrović ostaje bez funkcija i članstva u SNS-u

U vrhu čačanske vlasti sede ljudi koji se bave i sumnjivim radnjama. Potvrda ove tvrdnje je nedavna presuda izrečena arhitekti Zvonku Mitroviću, članu Gradskog veća, pripadniku Srpske napredne stranke, koji je osuđen na tri meseca zatvrora, uslovno na jednu godinu, jer je zloupotrebio pečat koleginice Zdenke Radovanović i njime overavao projekte izrađene u svom ateljeu „Bauhaus“.

Mitrović je po optužnom predlogu javnog tužioca odgovarao za krivično delo posebnog slučaja falsifikovanja, a presudu čačanskog Osnovnog suda nedavno je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu.

Ipak, pre suda u slučaju Zvonka Mitrovića reagovala je čačanska javnost smatrajući da je ovaj arhitekta i preduzetnik u direktnom sukobu interesa budući da je kao član izvršne vlasti zadužen za resor građevine i urbanizma učestvovao na tenderima koji se finansiraju iz budžeta grada. Zbog svega ovoga, danas se oglasilo i Povereništvo Srpske napredne stranke u Čačku. Aleksandar Radojević, prvi čovek čačanskih naprednjaka, izjavio je da je od Agencije za sprečavanje sukoba interesa stigao odgovor u kome se navodi da je Mitrović u sukobu interesa, zbog čega više neće moći da bude član Gradskog veća:

Na pitanje kako će čačanski naprednjaci reagovati povodom presude kojom je Mitrović osuđen na tri meseca zatvora, godinu dana uslovno, zbog falsifikovanja, Aleksandar Radojević je odgovorio:

Sukob interesa naprednjaka Zvonka Mitrovića, transparentno je viđen prilikom dobijanja posla na projektovanju azila za nezbrinute životinje čija izgradnja se finansira iz budžeta grada. Tim poslom tada, a i sada rukovodi Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika, takođe iz redova SNS-a. Na pitanje da li je i koje još poslove Mitrović dobijao od čačanske lokalne samouprave, Đokovićeva kaže:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести