Zbog magle smanjena vidljivost

Zbog magle smanjena vidljivost

0
Ilustracija
Stanje na putevima

Magla i sumaglica ovog jutra mogu uticati na smanjenu vidljivost, pa se vozačima savetuje veća opreznost za volanom, kako na gradskim područjima, tako i na putevima pored rečnih tokova, po kotlinama i dolinama. Prestanak padavina i bolje vremenske prilike, sa više sunčanih intervala, omogućiće dobru prohodnost puteva u toku dana. Svi putni pravci u zemlji su prohodni, vanrednih zastoja i prekida nema, ali početak radne nedelje donosi pojačan saobraćaj i veći broj vozila na svim frekventnijim putevima.
Od danas pa do 14. decembra doći će do obustave u saobraćaju na putu Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar u periodu od 09.30 do 14.30 časova, a alternativni pravac za vreme obustave vodi preko Ivanjice i dalje preko Užica.
Produženi su radovi na asfaltiranju deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice do 1. aprila, ukoliko vremenski uslovi to dozvole tokom zimskog održavanja, zbog čega je i dalje na snazi obustava saobraćaja od 8 do 15 časova, a za vreme radova vozila se preusmeravaju na lokalni put kroz Mačkat.
Na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a kamioni na Batrovcima, Horgošu, Kelebiji, Bačkoj Palanci Gradini čekaju više sati.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku za vikend je u Moravičkom okrugu evidentirano 8 saobraćajnih nezgoda. Od toga šest u Čačku u kojima su tri osobe teško povređene, jedna u Ivanjici u kojoj je jedno lice zadobilo teške povrede, a u saobraćajanoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca dva putnika su prošla sa lakšim telesnim povredama. U Policijskoj upravi kažu da danas neće biti radarske kontrole, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja i poštovanja saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Vodosnabdevanje

Jutros je, na vodovodnoj mreži u Čačku, Ulici Dragoslava Kovačevića Kudra došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevna, kažu u čačanskom „Vodovodu“, kada se i očekuje da snabdevanje vodom u ulici bude normalizovano. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 12 pacijenata, a znatno više posla su imali na terenu – obavili su 40 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 20 ambulantnih pregleda i 7 kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu su rođene dve devojčice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR