Претрага
[rstr_selector]

Железничар (за сада) остаје у Другој кошаркашкој лиги Србије

„Прве четири екипе из плеј-аута остају у Другој лиги, али тренер Железничара објашњава да се чека завршетак АБА лиге, јер уколико Борац испадне из регионалног такмичења, доћи ће и до испадања Железничара из Друге КЛС лиге”

Јуче је завршена плеј-аут фаза Друге кошаркашке лиге Србије. Кошаркаши Железничара су у последњем колу победили Беко у Београду са 86:71 и без изгубљене утакмице завршили плеј-аут фазу на четвртом месту које им обезбеђује опстанак у лиги. Жељко Бугарчић, који се после неколико година поново вратио на клупу Железничара у фебруару ове године, каже да је тим заслужио учешће у плеј-офу, али и да је осам добијених утакмица заредом и опстанак у лиги велики успех.

–  Слободно можемо рећи да је то успех ове екипе која је дуго на окупу, а већину њих сам већ тренирао пре пар година. Вратио сам се у незгодном моменту, али се показало добро јер смо успели да се уиграмо за наставак плеј-офа. Добили смо прву утакмицу, за коју мислим и да је била најбитнија, а након тога су се ређале утакмице – неке лакше, неке теже – а мислим да смо то добро изнели као један колектив са добром енергијом. Било је и неких несрећних околности док је тренер Ацо Бјелић био у тиму, али ово је спорт у коме нешто зависи и од среће. Гледано у целини, мислим да је овај тим играча направио велики успех у овој сезони за екипу Железничара.

Прве четири екипе из плеј-аута остају у Другој лиги, али Бугарчић објашњава да се чека завршетак АБА лиге, јер уколико Борац испадне из регионалног такмичења, доћи ће и до испадања Железничара из Друге КЛС лиге.

– То су екипе које су играле са нама у групи – Смедеревска Паланка, Морава и Ариље, а то је редослед који ће остати до краја, са завршетком лиге. Али чекамо сада исход АБА лиге. Ако се деси да испадне Борац, он ће повући екипу више из КЛС-а, а повлачи и екипу више, пету екипу из Б лиге па и нас. Остаје да сачекамо исход у АБА лиги, па ћемо након тога сумирати утиске из ове сезоне и полако се припремати за следећу.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *