Претрага
[rstr_selector]

Zimska škola za poljoprivrednike

Većina edukacija namenjenih poljoprivrednicima obično se održava u zimskom periodu kada oni nisu angažovani na poljima i imaju vremana da čuju savete stručnjaka kako bi unapredili svoju proizvodnju.

U okviru redovnih aktivnosti stručnjaka čačanske Poljoprivredne savetodavne stručne službe uskoro će biti organizovana takozvana zimska škola za poljoprivrednike.

U ovoj službi kažu da će njihovi stručnjaci iz oblasti voćarstva, ratarstva, povrtarstva i stočarstva i mimo ove akcije odlaziti u čačanska sela kako bi održali predavanja, na teme za koje su poljoprivrednici lično zainteresovani. Da bi se ove tematske edukacije i sprovele potrebno je da se proizvođači organizovano jave Poljoprivrednoj stručnoj službi i njihovi agronomi posetiće njihovo selo i održati predavanje, kaže Branko Tanasković, koji je u ovoj službi zadužen za oblast voćarstva i jedan je od predavača na ovogodišnjoj zimskoj školi za poljoprivrednike.

– Zimska škola za poljoprivrednike u Čačku, planirana je krajem januara, kada će biti održana predavanja iz oblasti zaštite bilja, zatim iz oblasti setve, voćarstva – rezidbe i izbora novih sorata, stočarstva, a nezaobilazne teme će biti iz domena agrarne politike i budućih subvencija – izjavio je Branko Tanasković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *