Претрага
[rstr_selector]

Zlatibor dobija auto-kamp

Zlatibor, koji je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, uskoro ponovo dobija uređeno Auto-kamp naselje.

Na ovoj planini nekada je postojao turistički kamp i nalazio se na lokaciji sadašnjeg apartmanskog naselja Kraljevi konaci. Međutim, ovaj kamp je zatvoren pre više od dve decenije.

Sadašnji prostor za kampere biće moderno uređen, imaće recepciju, kuhinju i letnjikovac, sanitarni čvor, trokadero, prostorije za odlaganje smeća, a svaka kamp jedinica priključak za struj i vodu, a gostima će biti na raspolaganju i bežični Internet. Miljko Radišić iz Turističke organizacije Zlatibor kaže da će on biti smašten na površini od jednog i po hektara, a predviđeno je da može da primi 60 kamperskih ekipa.

– U toku ovog meseca biće otvoren turistički aut- kamp na Zlatibrou na lokaciji iza hotela Zelenkada, neposredno pored magistralnog puta Užice – Nova Varoš. Kamp će imati najvišu kategtoriju od tri zvezdice sa površinom od 1,5 hektar. Učešće u finansiranju kampa je imalo bivše Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Turistička organizacija Zlatibor, Regionalna razvojna agencija Užica i UNDP. Izgradnja ovog turističkog auto-kampa doprinela je boljoj poziciji Zlatibora na turističkim kartama Evrope. Planirano je da kamp ima negde oko 60 kamp jedinica. Gledano prema dosadašnjoj tražnji za ovakvim vidom smeštaja nadamo se da ćemo imati veliki broj zainteresovanih koji žele da kampuju na Zlatiboru – izjavio je Miljko Radišić iz Turističke organizacije Zlatibor.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *