[rstr_selector]
Foto: Dzenarika info

Mokri kolovozi otežavaju vožnju

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće danas na saniranju kvarova u ulicama Gvozdena Paunovića kod broja 9 i u Banjalučkoj i u Prislonici na putu prema manastiru Vujan gde je je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama dok traju radovi na popravci.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 17 pregleda, a lekari su na terenu intervenisali 37 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirane su 23 intervencije od kojih 16 ambulantnih i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, juče su Gornjem Milanovcu dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno. U Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima. Kontrola brzine kretanja vozila vršiće se na gradskim saobraćajnicama do 22.00 časa, a u Parmencu i Mrčajevcima od 16.00 časova do ponoći.

Stanje na putevima

Povremeno slaba kiša će i danas donositi mokre kolovoze i smanjenu vidljivost. U ovavkim uslovima vožnje zaustavni put je uvek duži, zato držite bezbedno odstojanje između vozila i vozite pažljivije uz poštovanje svih saobraćajnih propisa. Odrone treba očekivati kroz stenske useke i klisure ali pažljivije vozite i na putevima u planinskim predelima jer susnežica i slab sneg donose opasnost od proklizavanja vozila.
Zbog radova na redovnom održavanju deonice Svračkovci – Preljina, od 8 do 17 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. U toku je sanacija mosta preko Ateničke reke, pa se saobraćaj u delu Ulice Đakona Avakuma od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku je sanacija klizišta na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik zbog čega se vozila naizmenično propuštanje uz semaforsku regulaciju. Do 16. aprila izvode se radovi na redovnom servisu tunela„Brančić“ u levoj cevi, a saobraćajne trake se zatvaraju naizmenično, u smeru Preljina – Ljig.
Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Jošaniška banja – Kopaonik saobraćaj će do 1. novembra biti potpuno obustavljen, a saobraćaj se ka vrhovima ove planine nesmetano odvija preko Brusa i Rudnice.
Prema informacijama uprave granične policije zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, koja su povremeno i višesatna dok se na putničkim terminalima prolazi bez zadržavanja.

 

 

 

 

Поделите вести