Претрага
[rstr_selector]

Zlatno odličje za „zlatne” odlikaše Čačka

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Čačku, juče je održana svečanost na kojoj su dodeljene nagrade u vidu zlatnika učenicima generacije za školsku 2016/2017. godinu. Zlatnici Ministarstva prosvete i akcionarskog društva „Politika” dodeljeni su najboljim učenicima čačanskih osnovnih i srednjih škola.

– To je tradicionalna dodela nagrada koja se dešava već sedam godina na teritoriji cele države. Za razliku od prethodnih, ove godine smo kasnije organizovali ovu svečanost kako bismo se susreli sa učenicima generacije od prošle godine i videli kakav su put odabrali za sebe, odnosno koje srednje škole su upisali, kaže Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave.

Zlatnici kao podsticaj za buduće uspehe

Nagradu je dobilo 6 učenika iz srednjih i 14 učenika iz osnovnih škola.

– Dodela zlatnika sa likovima 25 znamenitih Srba učenicima treba da bude podsticaj da uče dalje, da se trude više i da im to bude smernica koja će pokazati da su na dobrom putu. Obrazovanje i dobro vaspitanje koje su poneli iz kuća otvoriće im mnoga vrata i dati odlične prilike u životu. Od njih očekujemo da i u budućnosti budu najbolji, poručila je Parezanovićeva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *