Zlato za Martinovog „Brata“

Zlato za Martinovog „Brata“

Mladi Čačanin Martin Stamenković, učenik drugog razreda Ugostiteljsko-prehrambene škole, dobitnik je zlatne medalje u kategoriji umetničkih fotografa do 16 godina na Svetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu održanoj pod pokroviteljstvom Međunarodne asocijacije umetničkih fotografa.

0

Čačanin Martin Stamenković je na jedinoj izložbi posvećenoj mladim fotografima u svetu, koja je nedavno održana u Luksemburgu, proglašen za najboljeg autora na toj prestižnoj međunarodnoj izložbi. Predsednik Foto kino kluba „Čačak“, Vojislav Pešterac, kaže da je Stamenković nagradu dobio za fotografiju „Brat“.

– Stamenković je tek pre nepunih godinu dana počeo da se interesuje za fotografiju. Međutim, uz dobru asistenciju svih članova našeg kluba, pogotovu onih starijih i iskusnijih, brzo je stekao početna znanja. Sada već možemo reći da se on ozbiljno bavi fotografijom. Zanimljivo je da Martin nije bio zadovoljan nagrađenom fotografijom, smatrajući da ima mnogo boljih. Ali, to je jedan psihološki profil koji je vrlo neubičajen za tako mladog autora kakav je Stamenković, rekao je Pešterac.

Na izložbi u Luksemburgu prikazana je i jedna fotografija još jedne mlade Čačanke, Anđele Stanić, takođe članice Foto-kino kluba Čačak. Inače, Martin Stamenković, Anđela Stanić i njihova drugarica Milica Đoković pre mesec dana su na Omladinskoj republičkoj izložbi u našoj zemlji dobili po zlatnu medalju za fotografiju ili za kolekciju fotografija.

POSTAVI ODGOVOR