Претрага
[rstr_selector]

Zvezda nije poštovala dogovor

Protekla fudbalska nedelja, umesto sportskim rezultatima, privlačila je pažnju javnosti zbog razmirica čelnika Crvene zvezde i Borca. Iz tabora beogradskih crveno-belih Čačani su prozvani kao krivci zbog, sada već neizvesnog, dolaska Brazilca Tijaga Elena u prestonički klub.

Naime, uprava čačanskog Borca je Beograđanima pustila menicu na iznos od 118.000 evra, zbog čega su dovedeni u pitanje dalji pregovori sa Brazilcem.

Iz uprave Borca naglašavaju da je jedini razlog puštanja menice bilo nepoštovanje dogovora dva kluba zbog kojih je funkcionisanje kluba kraj Morave dovedeno u pitanje.

Zbog prozivki čelnih ljudi Crvene zvezde upućenih na račun Čačana, uprava Borca se oglasila saopštenjem, u kome se kaže da finansijske obaveze Crvene zvezde prema Borcu traju od 2009. godine, kada je Darko Lazović prešao u redove beogradskog kluba. Nakon Lazovića, novi igrači Crvene zvezde su postali Marko Mugoša i Filip Mladenović.

„Od trenutka prvog transfera, napravljeno je ukupno devet reprograma novčanog duga koji nisu ispoštovani od strane Crvene zvezde. Kada god je glavna tema bila licenciranje igrača za domaća i međunarodna takmičenja, naš klub je činio ustupke u nameri da sportski i dostojanstveno pomogne beogradskom klubu“ – kaže se u saopštenju.

Posledenji dogovor rukovodstava dva kluba, radi namirenja dugovanja Čačanima, postignut je u Beogradu 29. januara ove godine. Dogovoreno je da ukupan dug u iznosu od 603.000 evra Čačanima bude izmiren u 13 rata, zaključno sa januarom naredne godine.

Uprava čačanskog kluba još dodaje da su u želji da se pomogne novom rukovodstvu FK Crvena zvezda, povukli četiri menice koje su bile aktivirane u periodu od aprila do decembra 2012. godine u iznosu od 62 miliona dinara.

U saopštenju se dalje navodi da je Borac napravio novi ustupak kako bi se pomoglo Crvenoj zvezdi, tako što je dogovoreno da se do 04. ovog meseca povuku sve četiri menice i istovremeno uzme 13 novih menica na osnovu januarskog dogovora postignutog na sastanku rukovodstava dva kluba u Beogradu.

„Jedini razlog puštanja menice je nepoštovanje dogovora dva kluba. Uz molbu generalnog sekretara Miodraga Zečevića i potpredsednika Nebojše Čovića, aktiviranje prve menice u iznosu od 118.000 evra je prolongirano do poslednjeg trenutka od strane našeg kluba. Upozorenjem banke da ističe zakonski rok validnosti menice naš klub je bio primoran da je pusti. Po dogovoru rukovodstava oba kluba, preostali dug je podeljen u 12 jednakih mesečnih rata, do izmirenja ukupnog duga u iznosu od 603 hiljade evra“ – zaključuje se u saopštenju.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *