Претрага
[rstr_selector]
Foto: BK Borac Čačak

Osam medalja za bicikliste Borca na drumskom Prvenstvu Srbije

Na autodromu Beranovac kod Kraljeva u subotu je održano Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu. Trke su vožene na kružnoj stazi, a dužina jednog kruga je bila 5,25 kilometara. Prvi su startovali seniori, koji su vozili 20 krugova, a pobedio je Đorđe Đurić iz kraljevačkog Metalca. U pratećoj grupi došli su Marko Danilović, koji se plasirao u prvih deset i mladi Aleksa Radmilac koji je bio među prvih petnaest, pa je tako ekipa Borca osvojila drugo mesto iza Metalca, a ispred Partizana.

Kadeti su vozili 10 krugova, a najbrži je bio Mihailo Stolić iz S -TEAM-a iz Sombora. Čačanski biciklisti su bili uspešni i Borac je osvojio drugo mesto iza somborskog tima. Dejan Cogoljević je osvojio drugo, Boško Veličić šesto mesto, a Matija Peković je bio plasiran među prvih petnaest takmičara.

Dejan Cogoljević

Poletarci su vozili dva kruga, a ekipno su bili najbolji biciklisti Borca. Najbrži je bio Stefan Vučićević, Aleksa Blagojević je osvoji šesto mesto, a Bogdan Božović dvanaesto.
Mastersi su vozili 10 krugova. U kategoriji takmičara od 40 do 50 godina Toni Smiljanić je osvojio treće mesto, a u kategoriji takmičara od 50 do 60 godina Miroslav Bogdanović je osvoji prvo, a Bojan Vasović četvrto mesto.

Stefan Vučićević

U nedelju je u Kovilju vožena trka za treći Kup Srbije na kružnoj stazi. U kategoriji seniora, Marko Danilović je osvojio drugo mesto, a Borac je ekipno bio treći. Kadet Dejan Cogoljević je osvoji treće mesto, a kadetska ekipa Borca je bila druga.
Sledeći nastup biciklisti Borca će imati na četvrom Kupu Srbije koji će se 20. septembra održati u Bačkom Petrovcu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *