Претрага
[rstr_selector]

Biciklisti Borca na međunarodnoj sceni

Seniorska ekipa Biciklističkog kluba Borac, koja veoma ambiciozno ulazi u ovu sezonu, posle uspešno provedenih zimskih priprema u Crnoj Gori i Hrvatskoj, sezonu je počela nastupom na međunarodnoj trci Košice – Miškolc, u okviru Euro tura.

Reprezentativna trojka Borca, Zekavica, Stefanović, Danilović, za ovu trku bila je pojačana sa prošlogodišnjim prvakom Srbije Nikolom Kozomorom.

Staza od Košica u Slovačkoj do Miškolca u Mađarskoj bila je duga 120km. Vozilo se po veoma hladnom vremenu sa temperaturom od 2 stepena. Na startu se našlo 70 takmičara iz 12 ekipa, iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Moldavije i Srbije.

Jovan Zekavica, koji je poznat kao dobar sprinter, na 2 kilometra pre cilja je imao gumi defekt tako da je zauzeo 12 mesto, Stefan Stefanović je osvojio je 18. a Marko Danilović 19. mesto.

U nastavku sezone Zekavica i Stefanović će 30. i 31. marta nastupiti na dve jake trke u Italiji za Reprezentaciju Srbije, dok će prvi nastup na domaćim trkama biti 6. aprila u okviru Lige Srbije u Novom Sadu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *