Претрага
[rstr_selector]

Agencija za sukob interesa odlučuje o još jednom članu Gradskog veća Čačka

Obelodanjivanjem izveštaja Agencije za ispitivanje sukoba interesa, potrvđene su sumnje da je jedan član čačanskog Gradskog veća iz redova naprednjaka na tu funkciju postavljen u suprotnosti sa zakonom.

Ubrzo potom iz odborničke grupe Srpske napredne stranke poručeno je da neće biti zaštićenih i da će svi funkcioneri za koje se utvrdi da su postavljeni suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija biti smenjeni.

Sumnja da se još jedan funkcioner ove stranke našao u istom problemu, pokrenuta je izglasavanjem odluke da se jednom čačanskom biznismenu pored njegove novosagrađene zgrade, na Ljubić keju, asfaltira ulica.

Milijan Minić, član Gradskog veća, resorno zadužen za privredu, nalazi se na mestu direktora u firmi čiji vlasnik je gore pomenuti biznismen.

Prema rečima Aleksandra Radojevića, prvog čoveka čačanskih naprednjaka, povereništvo stranke za Minića nije Agenciji poslalo zahtev za utvrđivanje sukoba interesa, ali on smatra da je taj zahtev za Minića uputila lokalna samouprava. Radojević očekuje da će izveštaj Agencije uskoro biti dostupan javnosti.

U čačanskom SNS-u očekuju da će ubuduće nadležne gradske uprave pre imenovanja lokalnih finkcionera pribaviti dokaze da se oni ne nalaze u sukobu interesa.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *