[rstr_selector]

Akcija lekara u najudaljenijim ivanjičkim selima

Ivanjica je jedna od 25 opština u Srbiji u kojoj se u okviru programa Ministarstva zdravlja sprovodi projekat pružanja unapređenih usluga na loklanom nivou.

Cilj projekta je da zdravstvene usluge učini dostupnim ranjivim populacionim grupama – starima i invalidima.

– Od početka realizacije ovog programa, lekari ivanjičkog Doma zdravlja stigli su do 100 pacijenata u najudaljenijim selima. Planirano je da do kraja godine, kada se projekat završava, svaki stanovnik sa seoskog područja stariji od 65 godina prođe zdravstveni pregled, izjavila je Branka Veljović Ćojbašić, koordinator ove akcije.

– Najmanje 10 do 15 dana ranije, u selo u kome planiramo da sprovedemo akciju, šaljemo obaveštenje kada i na kojoj lokaciji će se pregledi obavljati, mada se oni najčešće sprovode u školama i mesnim zajednicama. Kada se ukaže potreba, odlazi se i u domove osoba koje ne mogu doći na pregled. Za sada smo veoma zadovoljni odzivom stanovništva, jer u pojedinom udaljenim selima postoje ljudi koji godinama, možda i decenijama nisu kontrolisali zdravlje. Na terenu se vrše preventivni pregledi svih invalidnih i lica starijih od 65 godina – kaže doktorka Veljović Ćojbašić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023