[rstr_selector]

Apel da se zaštite vodomeri urodio plodom

Ovog zimskog jutra svi potrošači imaju vodu, a kvarova na mreži nema, što je vest koja se odavno tokom ledenih dana nije čula iz čačanskog Vodovoda. Jutros je u Čačku izmereno -10°C.

U ovo doba godine radnici Vodovoda su ranije osim intervencija na zameni popucalih cevi, imali i pune ruke posla oko zamene vodomera koji su se zaledili od mraza. Za razliku od ranijih godina, ove godine broj ispucalih stakala na vodovodnim mernim uređajima je daleko manji, kaže Vladimir Đinić, šef za održavanje i izgradnju u čačnskom Vodovodu.

– Hteo bih da napomenem da u Vodovodu je trenutno stanje na mreži sasvim zadovoljavajuće, nemamo nikakvih neplaniranih i planiranih novih isključenja. Napomenuo bih da i pored ovih hladnoća koje se pojavljuju poslednjih jutara, mi imamo smanjen broj pucanja vodomernih stakala odnosno mernih uređaja u domaćinstvima što nas navodi na pomisao da su oni apeli, koje smo upućivali potrošačima, urodili plodom. Mi trenutno nemamo povećan broj pucanja stakala što je bilo veoma karakteristično za ovaj period godine, a pogotovu za ovako hladna jutra. Još jednom pozdravljam vaše slušaoce, a naše potrošače, i zahvaljujem im na brizi koju pokazuju oko svojih mernih uređaja i instalacija koja su prevashodno njihovo vlasništvo, ali ih mi održavamo. Dodajem da i dalje treba u ovim hladnim jutrima nastojati da sve instalacije budu maksimalno zaštićene, pritom mislim na podrumske prostorije sa cevima koje kroz njih prolaze, kao i na vodomerne šahte – rekao je Vladimir Đinić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *