Ateničku reku niko ne čisti, tvrde stanovnici Atenice

Ateničku reku niko ne čisti, tvrde stanovnici Atenice

Korito i priobalje Ateničke reke zarasli su u korov; poslednje zabeleženo čišćenje desilo se pre desetak godina u okviru akcije „Očistimo Srbiju“; u „Gradcu“ kažu da ne znaju u čiju nadležnost to spada

0

Prema tvrdnjama stanovnika Atenice korito i priobalje Ateničke reke u delu od Plave hale do Morave nije uređivano poslednjih deset godina. Meštanka Zora Cvetković kaže da se voda u reci ne vidi od rastinja i nanosa zemlje, a da je pored reke rizično prolaziti zbog visine trave.

– Ne želim nikoga da okrivim nego samo da se uradi nešto. Ko je za to zadužen? Ne znam. Da li „Komunalac“, da li grad, ne znam. Trave na obali ima toliko da ne može da se prođe, a u reci negde trava, negde zemlja, negde kamenje i tako sve do Morave. Ja sam žena u godinama i nije sve ovo toliko bitno zbog mene koliko zbog dece koja se tu igraju i voze bicikle. To je sve veoma, veoma ružno, kaže Cvetković.

Čišćenje jednom bilo uspešno

arZora Cvetković kaže da je pre desetak godina, kada je čula za akciju „Očistimo Srbiju“, „Komunalcu“ podnela zahtev da se i ovaj deo Čačka očisti.

– To je tada bilo uspešno. Očistili su za svaku pohvalu. Ali od tada je prošlo deset ili petnaest godina i ništa više nije rađeno. Jednom su se pojavila neka dvojica sa nekim mašinama, ali su samo pogledali prostor i otišli. Ne znam više kome da se obraćam, ovo je strašno, rekla je ova stanovnica Atenice.

Podsećamo, povodom prethodnog obraćanja stanovnika Atenice pre petnaest dana, u Javnom preduzeću „Gradac“ su nam rekli da ne znaju u čiju nadležnost spada uređenje korita i priobalja Ateničke reke.

POSTAVI ODGOVOR