Atletičari ČAAK-a uspešno počeli 2021. godinu

Atletičari ČAAK-a uspešno počeli 2021. godinu

Odlukom Srpskog Atletskog Saveza proglašeni su najuspešniji atletičari u 2020. godini, a među nagređenima su mladi atletičar ČAAK-a Ognjen Nikolić i trener kluba, Dragan Dukanac.

1

Atletska sezona u Srbiji ove godine je počela takmičenjima u dvorani i krosevima. Takmičari Atletskog kluba ČAAK prvi nastup su imali 2. januara u Mrsaću, a nakon toga su usledila i takmičenja u dvorani, od kojih je jedno od najznačajnijih održano u subotu, 16. januara u Beogradu. O rezultatima čačanskih atletičara na prethodnim takmičenjima, razgovarali smo sa Draganom Dukanacem, trenerom Atletskog kluba ČAAK koji kaže da su čačanski atletičari nastavili i u ovoj godini sa dobrim rezultatima.
– Prvi nastup smo imali u Mrsaću kod Kraljeva 2. januara gde smo napravili zaista zapažene rezultate. Ono što je interesantno za ovu trku, to je da iako je ovo malo mesto i takoreći seosko područje, zahvaljujući velikom entuzijazmu meštana svake godine se održi ova trka koja ima izuzetno dobar kvalitet. Odmah posle toga su došla takmičenja u dvorani i to Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za mlađe kategorije, na kome su atletičari ČAAK-a napravili zapažene rezultate. Posle toga smo bili prijatno iznenađeni kada je Atletski savez Srbije proglasio najuspešnije atletičare za 2020. godinu, među kojima su se našla dva imena iz našeg kluba. Ognjen Nikolić je proglašen za najuspešnijeg u konkurenciji mlađih juniora, a ja sam među nagrađenim trenerima za mlađe kategorije. U subotu smo imali takođe Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore i seniorke na kome su nastupili Ivana Ilić u trci na 60 metara i Ognjen Nikolić u trci na 1500 metara i oboje su napravili dobre rezultate. Ivana je osvojila četvrto mesto, a Ognjen je u svojoj trci bio drugi. Na ovom takmičenju su nastupali i inostrani takmičari i zaista je bila jaka konkurencija pogotovu u trci na 60 metara gde su pored najboljih srpskih srpinterki nastupile takmičarke iz Irana, Švajcarske i drugih zemalja. Istog dana u Kraljevu je održan tradicionalni Ibarski kros na kome je nastupilo četvoro takmičara iz Čačka. Sanja Đoković i Marijana Jakovljević zauzele su prva dva mesta u trci na 3000 metara, a Ognjen Čorbić i Ivan Urošević su zauzeli drugo, odnosno četvrto mesto u trci na 5000 metara. Ove godine Ibarski kros je održan samo u seniorskoj konkurenciji.

Dukanac je ovom prilikom dodao da je Ivana Ilić već obezbedila normu za Evropsko prvenstvo, dok će Ognjen Nikolić pokušati da ispuni normu u narednom periodu.
– Ivana je već obezbedila normu za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Talinu, a očekujemo da će ispuniti normu za Svetsko prvenstvo koje se u avgustu ove godine održava u Keniji, i tu joj nedostaje oko 4 stotinke na 100 metara. Ognjen NIkolić će takođe pokušati da ispuni normu za Evropsko prvenstvo, ali norme su nešto jače ove godine nego inače i pomerane su. Da je ostalo po starom, imali bismo normu i za Ognjena, međutim došlo je do nekih izmena, ali mislim da neće biti problema da i on ispuni normu za Evropsko prvenstvo. To su prvenstva za starije juniore pošto mi kao klub imamo seniorske takmičare, ali ne mogu da kažem da su to previše kvalitetni takmičari jer za to nam treba dosta novca, tako da naši juniori pokrivaju dosta dobro ta seniorska takmičenja i prave dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR