Atomska banja primila prve goste

Atomska banja primila prve goste

Dobra nadmorska visina i magnetno polje između Bukovika i Vujna gde se nalazi Atomska banja, kao i lekovita voda, sve više privlače goste iz Srbije, ali i susednih zemalja.

0
Foto: Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gornja Trepča

Atomska banja u Gornjoj Trepči je u ponedeljak, 18. maja, nakon dvomesečne pauze, primila nove goste. Nenad Mladenović, direktor marketinga i prodaje, očekuje da će u nastavku sezone nadoknaditi ono što je izgubljeno u prethodnom periodu, jer za boravak i rehabilitaciju u ovom banjskom mestu postoji veliko interesovanje.
– Sezona je počela sa 2000 ostvarenih noćenja više u januaru i februaru u odnosu na prva dva meseca 2019. godine. Imali smo dosta rezervacija za mart, april i maj, ali kao i na sve turističke destinacije, pandemija je uticala na to da se polovinom marta smanji broj gostiju, a 24. marta smo prekinuli sa radom. Prve goste nakon tog perioda primili smo 18. maja, a počeo je da radi i privatni smeštaj u Gornjoj Trepči, tako da se polako ljudi vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima. Sada su nam uglavnom svi gosti iz Srbije jer granice još nisu otvorene, ali od 1. juna otvaranjem susednih granica sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom očekujemo goste i sa tih prostora, a kasnije i iz drugih zemalja. Za vaučere koje dodeljuje MInistarstvo turizma, vlada veliko interesovanje i već su krenule rezervacije za mesece koji su ispred nas. Očekujemo da će već od polovine juna sve krenuti maksimalnim kapacitetima i da eventualno stignemo, a nadamo se i prestignemo one cifre koje smo u tim mesecima imali prošle godine. Preduzeli smo sve epidemiološke mere, vrši se dezinfekcija svih prostorija, postavljene su dezo-barijere, a obaveza svih pacijenta i gostiju koji ulaze u naše objekte, kao i zaposlenih, je da koriste maske i rukavice tako da mogu reći da je bezbedno koristiti rehabilitaciju u našoj ustanovi.
Atomska banja je dobra za sva reumatološka i neurološka oboljenja, ali ono što je svima potrebno nakon izolacije jeste povratak prirodi. Naša banja se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini između dve planine, Bukovika i Vujna, ima dosta pešačkih staza tako će svima koji žele da svoj odmor provedu u prirodi, a pri tom da iskoriste i blagodeti lekovite vode koja ovde izvire prijati boravak kod nas. Oni koji imaju neke zdravstven probleme, a svrstavaju se u grupu neuroloških ili reumatoloških oboljenja svoju rehabilitaciju i terapiju mogu dobiti uz savete naših lekara.

Gostima na raspolaganju teretana na otvorenom

– Banja raspolaže sa 273 ležaja. Prošle godine smo renovirali stacionar koji je klimatizovan, poboljšana je energetska efikasnost objekta tako da smo poboljšali kvalitet usluge. Naše goste od ove sezone očekuje i jedan novi sadržaj, a to je teretana na otvorenom koja je naprvljena na prostoru između Stacionara i Upravne zgrade. Oni koji su već ovde, svako jutro izlaze na rekreaciju na tim spravama pre dnevnih terapija i procesa rehabilitacije koje posle obavljaju u našim objektima, rekao je Nenad Mladenović.

POSTAVI ODGOVOR