„Autoprevoz” na putu ka dobroj usluzi

„Autoprevoz” na putu ka dobroj usluzi

Prosečna starost 80 autobusa čačanskog „Autoprevoza” je šest godina, tvrdi Milica Mijailović, šef putničkog saobraćaja u ovom preduzeću; na primedbu da ima i starijih vozila, smatra da se radi o grešci

0

Od deset hibridnih autobusa koji saobraćaju na gradskim linijama u Čačku u tri ne radi klima, a Milica Mijailović, šef putničkog saobraćaja u „Autoprevoz”-u, tvrdi da će problem biti otklonjen i klime popravljene do kraja ove sedmice. Ona dodaje i da je prosečna starost vozila šest godina, a na primedbu da se u saobraćaju viđaju i autobusi iz 1988. godine kaže da se verovatno radi o nekoj grešci.

– Mi smo prilično osvežili naš vozni park tako da je prosečna starost vozila otprilike šest godina. Imamo sada i veći broj autobusa i za gradski i za prigradski saobraćaj, tačnije raspolažemo sa 80 vozila. Ako su putnici na nekom autobusu videli nalepnicu iz 1988. godine onda se verovatno radi o neispravnosti tog natpisa jer su sva vozila iz tog perioda povučena iz saobraćaja. Mada, morala bih to još jednom da proverim, ali nemam informaciju da takva vozila sada saobraćaju na našim linijama, kaže Mijailović.

Nekad će biti klimatizovana i vozila za prigradski saobraćaj

Šefica putničkog saobraćaja „Autoprevoza” akcenat stavlja na kvalitet gradskih linija, a „Autoprevoz” je sa lokalnom samoupravom potpisao ugovor koji se odnosi i na prigradske linije. Upravo zbog toga ona se osvrnula i na klimatizaciju autobusa na tim linijama, izuzetno važnu u vrelim letnjim danima.

– Konkretno, određena vozila, kao što su recimo „Mercedec konekte”, nemaju klimu. Vozila su bila takva i kada su nabavljena, bez ugrađene klime, ali to je nešto na čemu bi zaista moralo da se radi. Sada smo se više posvetili gradskom saobraćaju pa kada tu rešimo sve probleme mi ćemo se malo više koncentrisati na autobuse koji prevoze putnike na prigradskim relacijama, rekla je Mijailović.

 

POSTAVI ODGOVOR