Autoprevoz ukinuo još jednu međunarodnu autobusku liniju

Autoprevoz ukinuo još jednu međunarodnu autobusku liniju

Autoprevoz ukida međunarodne linije; informacije o ukinutim ili novim polascima građanima teško dostupne

0

Nakon Trebinja, čačanski Autoprevoz, nekada jedno od najvećih, a možda i najveće autotransportno preduzeće u Jugoslaviji, danas je ukinuo još jednu međunarodnu autobusku liniju. Tako je nakon Bosne i Hercegovine na red došla i Severna Makedonija i linija Užice – Skoplje – Užice. Poslednji autobus na toj liniji krenuo je jutros u 8 sati iz Skoplja prema Užicu.

O razlozima odluke da se ukinu ove linije pokušali smo da dobijemo informaciju od nadležnih u Autoprevozu, ali već duže vreme nam to ne polazi za rukom, jer oni koji bi trebalo da nam daju informaciju, to izbegavaju pravdajući se na razne načine.

Ni zaposleni nisu nimalo rečitiji, kao da je zavladao neki strah u ovom, nekada izuzetno uspešnom preduzeću.

-Svi u firmi ćute, svako gleda neki svoj interes, nismo jedinstveni da ustanemo i pokušamo nešto da promenimo. Nema života više za ovu “kuću”, njima je sve neisplativo, kaže jedan od zaposlenih u Autoprevozu. Ove linije će verovatno kupiti neki drugi prevoznik jer su uvek aktuelne, dodaje on i zaključuje da je u celoj ovoj priči tužno to što izgleda da se ova firma ciljano urušava ne bi li se, na kraju oterala u stečaj.

Bio u privatnom vlasništvu ili ne, autoprevoznik je dužan da preko sredstava informisanja blagovremeno obavesti javnost o promeni reda vožnje. Ovako, linija Užice-Skoplje-Užice od danas nije ,,pokrivena”, a do kada će biti tako, ne zna se, isto kao što se ne zna šta će biti sa putnicima koji su kupili povratne karte.

POSTAVI ODGOVOR