Biciklisti Borca kandidati za OI u Riju

Biciklisti Borca kandidati za OI u Riju

0

Biciklisti čačanskog Borca Stefan Stefanović i Marko Danilović, nalaze se na užem spisku reprezentacije Srbije koja je otputovala na jednomesečne pripreme u Tursku.

Dragan Dostanić sekretar Borca očekuje da će se bar jedan od  dvojice čačanskih biciklista naći u sastavu reprezentacije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju ove godine.

– Većinu reprezentativaca Srbije činili su biciklisti Borca i oni su dali veliki doprinos ispunjenju olimpijske norme. Srbija je ispunila normu za dva takmičara i dobila dve kvote, a koji će takmičari ići na Olimpijadu biće odlučeno u toku ove godine, na osnovu rezultata i forme koju budu pokazali najbolji biciklisti tokom sezone. U ovom trenutku je napravljen uži spisak na kome se nalaze dvojica čačanskih biciklista – Stefan Stefanović i Marko Danilović. Oni su otputovali u Tursku na pripreme, mada su  vredno trenirali i tokom zime, pa su na ove pripreme otišli prilično spremni. U Turskoj će ostati oko mesec dana. Nakon priprema kreće serija trka, najpre u Istri i u zavisnosti od rezultata na tim trkama, biće određena dvojica biciklista koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju. Mi se nadamo da će neko od naših biciklista ispuniti olimpijsku normu, zaključuje Dragan Dostanić.
 

POSTAVI ODGOVOR