Biciklisti „Borca“ uspešni u ciklo krosu

Biciklisti „Borca“ uspešni u ciklo krosu

Na Kupu Srbije u ciklo krosu, održanom juče u Sremskoj Mitrovici, Boško Veličić je u kategoriji poletaraca osvojio prvo mesto, junior Stefan Sretenović drugo i kadet Veljko Vučićević treće mesto

0

Kup Srbije u ciklo krosu održan je juče u organizaciji Udruženja biciklista iz Sremske Mitrovice i Biciklističkog kluba „Jednota“ iz Šida. U kategoriji poletaraca, koji su vozili tri mala kruga po 1000 m, ubedljivu pobedu ostvario je Boško Veličić.

U kategoriji mlađih kadeta koji su vozili tri velika kruga od po 1700 m, Dejan Cogoljević osvojio je peto mesto, a u kategoriji kadeta, koji su vozili pet krugova po 1700 m, Veljko Vučićević osvojio je treće mesto, a Bogdan Milošević šesto mesto. Sva četvorica pomenutih biciklista članovi su Biciklističkog kluba „Borac“ iz Čačka.

Juniori i seniori juče su vozili zajedno 15 krugova po 1700 m, a junior Stefan Sretenović osvojio je drugo mesto. Senior Stefan Stefanović nastupio je na novom biciklu, jer mu je stari na koji je navikao ukraden prošle nedelje, a na ovom biciklu imao je tehničkih problema i trku je završio na petom mestu.

O ciklo krosu

Inače, ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava tokom zimskih meseci i koja, pored vožnje bicikla,zahteva i prelazak veštačkih i prirodnih prepreka na kružnoj stazi. One prepreke koje se mogu preći vožnjom bicikla tako se prelaze, a one koje ne mogu moraju se savladati tako što se siđe sa bicikla koji se mora preneti preko prepreke. Biciklisti čačanskog „Borca“ koriste ovu disciplinu u cilju produženja sezone i opštefizičke i tehničke pripreme za narednu sezonu. Akcenat u radu prevashodno je stavljen na mlađe kategorije, a oneto vraćaju dobrim rezultatima.

Sledeći nastup biciklisti „Borca“ će imati na novom Kupu Srbije u ciklo krosu 3. decembra u Šidu.

POSTAVI ODGOVOR