Bivši radnici preduzeća „Metal Seko“ zahtevaju preispitivanje privatizacije

Bivši radnici preduzeća „Metal Seko“ zahtevaju preispitivanje privatizacije

0

U Skupštini opštine Gornji Milanovac juče je održan sastanak između predstavnika ove lokalne samouprave i bivših radnika preduzeća „Metal Seko“, na kom je odlučeno da se od Agencije za privatizaciju zahteva preispitivanje procesa privatizacije ovog preduzeća.

Oko 60 radnika ovog preduzeća, koje se bavilo proizvodnjom metalne stolarije, skoro 14 godina pred nadležnim sudovima pokušava da ostvari pravo na zarade i doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje koji im se duguju.

Sastanku o problemima nezadovoljnih radnika prisustvovao je i advokat Vladimir Čolić koji je zastupao oštećene radnike u postupcima pred sudom, a koga su radnici optužili za nesavesno zastupanje, budući da je usled njegovog izostanka sa ročošta Privredni sud u Čačku doneo pravosnažnu presudu da se tužba, koju je podnelo 40 radnika, povuče.

Advokat Čolić je preuzeo na sebe krivicu zbog učinjenog propusta, ali je istakao da nije bilo namere da radnicima prouzrokuje štetu, već da se radilo o slučajnom propustu.

Sastanak je završen zajedničkim zaključkom prisutnih da radnici svoje zahteve, sa propratnom dokumentacijom, pošalju Agenciji za privatizaciju.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR