Blaža zima ide na ruku radnicima „Vodovoda“

Blaža zima ide na ruku radnicima „Vodovoda“

- Od početka godine smo imali u proseku po jednu intervenciju na održavanju vodovodne mreže, odnosno više od 10 slučajeva od početka januara, što je manje nego lane, kaže Vladimir Đinić

0
Ilustracija

U poređenju sa prethodnom zimom ova je znatno blaža, tako da i radnici čačanskog „Vodovoda” imaju manji obim posla kada su u pitanju pucanja vodovodnih cevi ili vodomera, kojih je prošle godine bilo u znatno većem broju. Vladimir Đinić, šef službe za održavanja i izgradnju u čačanskom „Vodovodu“, kaže da su od početka godine u proseku imali po jednu intervenciju dnevno.

– Vremenske prilike su dosta povoljnije u odnosu na isti period prošle godine. Što se tiče izvođačke delatnosti, još uvek to ne radimo jer je hladno vreme, tako da ćemo sa tim krenuti početkom marta. Od početka godine smo imali u proseku po jednu intervenciju na održavanju vodovodne mreže, odnosno više od 10 slučajeva od početka januara. Sada nam je cilj da saniramo kvarove koje nam građani svakodnevno prijavljuju, kaže Đinić.

Bez većih kvarova na kanalizacionoj mreži 

– Što se tiče kanalizacione mreže, nismo imali nekih većih problema. Oni nastaju kada imamo veću količinu padavina jer tada dolazi do velikih priliva voda u fekalnu kanalizaciju. Mi se borimo da to suzbijemo, ali ne možemo uvek da stignemo na sve lokalitete kada su prisutne padavine velikog intenziteta, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR