Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović naprednjacima: „Priznajte izborne neregularnosti i lopovluk”

„Predsednički izbori su bili neregularni i pokradeni”, kaže se u saopštenju za javnost Informativne službe Gradske organizacije Dveri u Čačku. U prilog svojoj tvrdnji da se, kako kažu, „ne krade samo na izborni dan, već sve vreme izbornog procesa“, Dveri navode neažurirani birački spisak, odsustvo sučeljavanja na javnim medijskim servisima, neravnopravan medijski tretman predsedničkih kandidata i ćutanje REM-a o svemu tome, kao i pritisak na zaposlene u javnom sektoru da moraju glasati za Vučića ili će ostati bez posla.

Ustavni sud: uputstvo o načinu glasanja na KiM je neustavno

U saopštenju Informativne službe Gradske organizacije Dveri u Čačku se dodaje:

„Veoma je važno šta RIK ima da kaže o svemu ovome. Dovoljno je antiustavno uputstvo o načinu glasanja na KiM da predsednički izbori budu poništeni i ponovljeni. Zar ima veće izborne neregularnosti nego kada predsednički kandidati nemaju svoje članove biračkih odbora na svim biračkim mestima i kada se glasovi ne broje na biračkom mestu već ih neko prenosi na drugo mesto bez kontrole i broji ono što je u međuvremenu u njih ubacio, kao što je slučaj na Kosovu i Metohiji? Ako je Ustavni sud rekao da je ovo uputstvo neustavno i nezakonito – kako RIK može ponovo da naloži da se na osnovu njega sprovode izbori na KiM?
Zašto je najedanput postalo toliko bitno završno glasanje u RIK-u o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora? Zato što su Dveri višednevnim insistiranjem na toj temi uspele da upale reflektore i osvetle taj veoma bitan događaj za razvrstavanje ko u opoziciji radi za Vučića. Vladajući režim je već izgubio dva svoja ubačena agenta u redovima opozicije: Čedomira Jovanovića i Miroslava Parovića, dokazane Vučićeve sluge. Na završnom glasanju u RIK-u videćemo jasno ko još ne pripada opoziciji već je deo Vučićeve ekipe na vlasti. Tužno je ako se DSS opredelio da na najvažnijem glasanju napusti redove opozicije i prikloni se Vučiću. Ostaje da se opredele još Vojislav Šešelj i Nenad Čanak, pa da razrešimo i tu dilemu.

Devet predsedničkih kandidata smatra izbore neregularnim

Pozivamo svih 9 opozicionih predsedničkih kandidata da se izjasne da li priznaju rezultate predsedničkih izbora i Aleksandra Vučića kao predsednika, jer ako nas 9 od ukupno 11 predsedničkih kandidata ove izbore smatramo neregularnim – to nije mala stvar, jer to dovodi u pitanje rezultate ovih izbora. Ako to tvrdi 9 predsedničkih kandidata koji predstavljaju najmanje 45% birača koji su izašli na izbore, ako to tvrdi kompletna opozicija u Narodnoj skupštini, ako to tvrde studenti, omladina, penzioneri, vojnici, policajci, prosvetni i drugi radnici koji štrajkuju i protestuju širom Srbije – onda je to velika građanska pobuna protiv ove lopovske vlasti. Možda neko to želi da spreči. Možda se SNS zapravo toga boji, jer upravo kada su pomislili da su sve pokrali i prevarili dobili su najveće proteste na ulicama. Možda im zato smetam, jer nikada ne ćutim o svemu ono što su uradili i rade ovom narodu. Možda zato što ne mogu da me ucene ili kupe kao druge u opoziciji. Možda zato što sam otkrio ko radi za njih u opozicionim redovima. Možda zato što ponovo počinje rad Narodne skupštine, a toga se posebno plaše”, zaključuje se u saopštenju Informativne službe Gradske organizacije Dveri u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024