[rstr_selector]

Boško Obradović: Nazadnjački budžet naprednjačke vlasti u Čačku

Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem u kojem je iznela reagovanja narodnog poslanika i odbornika u skupštini grada Čačka, Boška Obradovića, na predlog budžeta grada Čačka za 2017. godinu. U saopštenju se kaže:

„Ilići i Nova Srbija su pali sa vlasti, ali je u našem gradu sve ostalo isto. Novi gradonačelnik Milun Todorović se okružio kadrovima stare vlasti. Šta novo možemo očekivati od Veljka Negovanovića, Vladana Milića, Mirjane Đoković, Miška Petkovića i Milana Bojovića, koji su promenili toliko stranaka i služili svim vlastima, a posebno braći Ilić. Jesu li to ti novi kadrovi Miluna Todorovića koji će doneti boljitak našem gradu? Što to nisu već uradili dok su služili interesima Nove Srbije? Ili su sada dobre sluge novog gospodara, pa treba iznova da vladaju našim gradom?

Zato nije ništa čudno kada novi budžet za 2017. godinu ne donosi ništa novo već vuče nazad. U pitanju je nazadnjački budžet naprednjačke vlasti u Čačku. SNS je već pet godina na vlasti i nema nikakve rezultate. To je očito uočio i Milun Todorović pa nije smeo ni da predstavi i brani sopstveni budžet već je to prepustio načelniku gradske uprave za finansije Zoranu Todosijeviću, proverenom kadru Nove Srbije. Ko je uopšte pravio ovaj budžet? Jasno je jedino da Milun Todorović nije. Koliko se on uopšte pita u Srpskoj naprednoj stranci u Čačku – veliko je pitanje? Očito je da se više pita Radenko Luković, koji je u svom izlaganju jasno rekao da nam gradonačelnik nije ni potreban pri pisanju budžeta već da to sve može i bez njega.“

„Za pet godina vlasti Čačak je od SNS dobio jednu veliku 0.“

„Skandalozno je da SNS na vlasti u našem gradu za pet godina ne može da završi jedan običan azil za pse, a kamoli neku drugu ozbiljnu i kapitalnu investiciju. Postavljamo pitanje kada će – posle pasa – na red da budu pomognuti u našem gradu doći ljudi, posebno nezaposleni? Velika je laž i prevara građana da je budžet za 2017. investicioni. U planiranom budžetu nema industrijske zone duž auto puta, nema izgradnje nove ambulante u Ljubiću, nema Doma za stare, nema Doma omladine, nema zatvorenog gradskog bazena ni gradskog pozorišta, nema zadrugarstva, otkupnih stanica poljoprivrednih proizvoda ni poljoprivredno-industrijskih kombinata, nema nove zgrade za Centar za socijalni rad koji radi u najtežim uslovima…

Zašto svega toga nema? Najviše zato što nam je Mlađan Dinkić pre nekoliko godina uzeo 200 miliona dinara iz lokalnog budžeta, a njegov prijatelj i saradnik Aleksandar Vučić nam u sledećoj 2017. godini – po novom naprednjačkom Zakonu o finansiranju lokalne samouprave – uzima još 50 miliona. Kroz transferna sredstva Republika nam od naših para zarađenih u Čačku vraća manje nego Ivanjici i tri puta manje Kraljevu. U Čačak nije došla niti jedna investicija za pet godina vlasti SNS na republičkom i lokalnom nivou. Za pet godina vlasti Čačak je od SNS dobio jednu veliku 0.

Verovali ili ne, SNS tek sada, posle pet godina na vlasti, objavljuje da počinje da pravi strategiju za poljoprivredu? Koliko Vam onda vremena treba da bilo šta uradite na korist čačanske poljoprivrede?

Posebno je skandalozno da se grad zadužuje za novih 200 miliona, a da niko ne zna za šta, da se iz ove godine prenosi 147 miliona dinara koji nisu utrošeni u budžetu na ono što je trebalo – što govori o nesposobnosti vlasti, da još nije popisana imovina grada niti su popisani svi poreski obveznici – za šta neko mora da odgovora.

Posebno je sramno da se konto specijalizovanih usluga povećava za 95 miliona, što neće služiti ni za šta drugo sem za stranačko zapošljavanje članova SNS po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima. Gradske vlasti i ne misle na zaposlene u lokalnoj samoupravi kojima su smanjene plate, a po ovom predlogu budžeta ukinuta i mogućnost Božićne ili godišnje nagrade za one koji su se najviše istakli u svom radu, i to za plate koje su smanjene i 10 godina se nisu menjale dok su troškovi života rasli.

Šta tek reći za predviđena sredstva za medije od 12 miliona, koja su ponižavajuća? Zar je moguće da grad Čačak izdvaja najmanje sredstava za medije od svih gradova u Srbiji? Da li je to kazna za naše lokalne medije jer objektivno izveštavaju građane o svemu što se dešava u našem gradu? Da li bi budžet bio veći kada bi svi čačanski mediji bili poslušnici vlasti SNS?“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *