Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Veliki strah vlasti od glasa opozicije u Skupštini

Četiri narodna poslanika opozicije u ovom trenutku su isključena sa daljeg zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, a da se u medijima ta vest nije najozbiljnije shvatila, poručio je danas sa konferencije za novinare u Čačku Boško Obradović, narodni poslanik Dveri. On ocenjuje da taj podatak govori o velikom strahu vlasti da se u republičkoj Skupštini čuje glas opozicije.

– Zaveli su medijski mrak na velikim beogradskim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a sada žele da zavedu i parlamentarni mrak. Jedino nasilje koje je u Srbiji političke prirode jeste nasilje Srpske napredne stranke. Ono što mislim da je pravi razlog isključenja narodnih poslanika Dveri jeste to što smo javno, otvoreno i hrabro progovorili istinu o korupciji i kriminalu u vrhu vlasti, kaže Obradović.

Ubrzava se lažni dijalog o KiM“

– Druga stvar za koju mislim da ovih dana postaje sve aktuelnija jeste to što smo progovorili da se sprema definitivna predaja i izdaja Kosova i Metohije u narednih nekoliko meseci. Zato se ovoliko sada ubrzava ovaj lažni dijalog o Kosovu i Metohiji. Sve što se ovih dana moglo čuti i videti na pojedinim medijima Srpske napredne stranke, kao i uvek do sada, bila je ogoljena laž protiv političkih protivnika. Ipak, Dveri nastavljaju opozicionu borbu parlamentarnim i vanparlamentarnim metodama i siguran sam da nas ne mogu zaustaviti, kaže lider Dveri.

Uz izbore moguć i referendum o promeni Ustava

– Srpska napredna stranka ima veliki strah od gubitka izbora u Beogradu jer su za poslednje četiri godine naneli niz šteta našoj prestonici. Zato sada grozničavo razmišljaju šta da rade i kako da se spasu poraza jer je gubitak vlasti u Beogradu zapravo početak pada Srpske napredne stranke na svim nivoima vlasti. Mislim da sada razmišljaju da uz beogradske, raspišu i vanredne parlamentarne izbore, ali i referendum o promeni Ustava jer imaju veliki pritisak od mentora sa zapada koji su ih doveli na vlast da moraju konačno da završe sa Kosovom i Metohijom i da južnu pokrajinu izbace iz preambule Ustava Srbije, zaključio je Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести