Boško Obradović: Za četiri godine mandata aktuelne vlasti 2.000 stanovnika napustilo Lučane

Boško Obradović: Za četiri godine mandata aktuelne vlasti 2.000 stanovnika napustilo Lučane

Nema povratka suda u Guči, nema hiljadu novih radnih mesta koja su obećali, nije rešeno pitanje sportske hale ni pitanje rekonstrukcije bazena u Lučanima, a naravno, selo i poljoprivreda su potpuno zanemareni, kaže Boško Obradović osvrćući se na politiku aktuelne vlasti u Opštini Lučani

0

U vezi sa primenom Zakona o privatizaciji namenske industrije u Srbiji, poslanik Dveri Boško Obradović danas je u Narodnoj skupštini upozorio da ukoliko dođe do privatizacije Namenske industrije „Milan Blagojević” u Lučanima, jedan broj radnika može ostati bez posla.

Pored toga, postavljajući poslanička pitanja, on je ukazao na neispunjena obećanja aktuelne vlasti u Opštini Lučani.

– Mi se zalažemo za to da u ovoj kompaniji treba nastaviti sa novim zapošljavanjem, sa osavremenjivanjem tehnologije proizvodnje i naravno, obratiti posebnu pažnju na bezbednost u radu jer je već preveliki broj žrtava raznih nesrećnih slučajeva koji su se tamo desili. To nije jedina tema kojom sam se danas bavio kroz postavljanje poslaničkih pitanja u Narodnoj skupštini. Ukazao sam pre svega na brojna neispunjena obećanja aktuelne vlasti u Dragačevu od pre četiri godine, a koja se odnose na to da nema povratka suda u Guči, nema hiljadu novih radnih mesta koja su obećali, nije rešeno pitanje sportske hale, ni pitanje rekonstrukcije bazena u Lučanima, a naravno, selo i poljoprivreda su potpuno zanemareni. To se posebno odnosi na malinare i proizvođače drugog jagodastog voća koji su doživeli katastrofu ove godine sa ovako niskom cenom njihovih poljoprivrednih proizvoda. Takođe, problem su i brojni infrastrukturni radovi, dovoljno je navesti da vam sada treba oko sat vremena da biste od Lučana preko Gornje Kravarice doši do Guče. Ono što je najbolnija tema jeste da je za četiri godine 2.000 stanovnika otišlo iz ove Opštine i da se taj trend smanjena broja stanovnika nastavlja, rekao je Boško Obradović.

Sabor trubača u Guči je degradiran i uništen

Obradović je od nadležnih zatražio da mu dostave finansijske izveštaje poslovanja Sabora trubača u Guči za poslednje četiri godine jer smatra da se iza ovog Sabora kriju brojne malverzacije.

– Dužnost svih državnih organa je da na postavljeno pitanje od strane narodnog poslanika odgovore u roku od 15 dana, tako da ćemo videti kako će se oni ponašati u ovom trenutku. Tražio sam da mi se dostave svi finansijski izveštaji rada Sabora trubača u poslednje četiri godine aktuelne vlasti da bismo videli šta se tu radi, a posebno šta radi šef Saborskog odbora, Slobodan Jolović. Smatram da je Sabor trubača degradiran i uništen, na svaki način je izgubio onu prvobitnu namenu da bude jedan veliki festival srpskih narodnih običaja i tradicije. Imamo dva problema, jedan se odnosi na uređivačku politiku Sabora, a drugo je finansijska problematika. Hajde prvo da vidimo te finansijske izveštaje, pa da onda postavimo određena pitanja nadležnima, kaže Obradović.

POSTAVI ODGOVOR