Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Za propast FK Borac odgovorni su političari iz SNS-a

Registracijom FK Provo iz Vladimiraca kod Šapca na adresu čačanskog Borca, pod imenom FK Borac 1926, praktično je ugašen FK Borac iz Čačka. Ova vest predstavlja veliko razočaranje za sve navijače kluba i za sve Čačane, a saopštenjem se oglasio i predsednik Dveri Boško Obradović.

– Svi vodeći političari vlasti iz SNS već godinama sede u Upravnom odboru FK Borac počevši od Marka Parezanovića, Aleksandra Maksimovića, Vladana Milića, Milana Bojovića, pa do umešanosti samog Miluna Todorovića, Ostoje Mijailovića, Radenka Lukovića i niza najznačajnijih funkcionera lokalne vlasti SNS u poslednjih sedam godina. Svi oni su odgovorni za propast FK Borac i za njegovo katastrofalno finansijsko poslovanje.

Odbornička grupa Dveri u Skupštini grada Čačka više puta je tražila formiranje posebnog skupštinskog anketnog odbora koji bi ispitao finansijsko i svako drugo poslovanje FK Borac, ali je to vlast svaki put odbijala.

– Mi smo želeli da na taj način ispitamo gde idu narodne pare, odnosno za šta Borac troši ono što dobija iz budžeta grada Čačka i na koji način se raspoređuju sredstva svih građana grada Čačka. Sada smo svi svedoci zašto taj anketni odbor nikad nije formiran, jer bi se otkrilo svo to katastrofalno poslovanje FK Borac, a danas vidite da Borac duguje i zaposlenima u klubu, i bivšim igračima, i bivšim trenerima, ali što je posebno dramatično i državi, odnosno imaju ogroman dug za neplaćeni porez. Kada tome pridodate ovaj skandal sa formiranjem nekakvog lažnog Borca 1926 koji je zapravo jedan seoski FK Provo iz Vladimiraca kraj Šapca, onda vam je jasno koja vrsta kriminala ovde postoji, kaže Obradović.

„Jasno je da neko politički štiti odgovorne za zagađenje Morave”

Obradović smatra da je od strane gradonačelnika licemerno što godinu dana unazad govori da ne zna ko je zagađivač i da to nije „Sloboda”, a sada izlazi sa informacijom da zagađivač jeste „Sloboda”.

– Podsetiću javnost da su Dveri mesecima unazad pisale pisma svim nadležnima u lokalnoj i državnoj administraciji, da smo upozoravali na problem zagađenja Morave, da smo upozoravali da će propasti kupališna sezona na gradskoj plaži kao što je propala, da neko truje životnu sredinu u našem gradu, a da nijedna nadležna inspekcijska služba ne može da mu uđe u trag što je naravno nemoguće, jasno je da neko politički štiti odgovorne za zagađenje Morave i za uništavanje životne sredine u celini. Životna sredina je samo gora i ugroženija otkad je SNS na vlasti, a za to je naročito odgovorna Mirjana Đoković, pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine, koja za sve ove godine nije ništa uradila na tom izuzetno odgovornom i važnom mestu, navodi Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *