Претрага
[rstr_selector]

BOŠKO OBRADOVIĆ: Zajedničkim snagama osloboditi medije u Srbiji

Pre nego što je pokrenuo temu mogućnosti bojkota beogradskih, ali i eventualnih parlamentarnih izbora, Boško Obradović, predsednik Pokreta Dveri, tražio je od kolega iz opozicije da se ujedine u zahtevima za fer i poštene izborne uslove i pre svega, kako je rekao, za slobodu medija. On ističe da je prevashodno važno organizovati televizijske debate na javnim servisima jer, kako navodi, bez slobodnih medija nema slobodnih izbora.

– Ako svega toga nema opozicija treba da razmisli o bojkotu izbora jer će onda aktuelna vlast biti ogoljena i pokazati da trenutni predsednik Srbije ima podršku 20% građana. Naravno, to ima smisla samo ako svi iz opozicije zajednički nastupimo i napravimo bojkot. U suprotnom, što se Dveri tiče, mi smo spremni da se borimo protiv ove vlasti iako su uslovi takvi kakvi su, ali smatramo da zajednički, kao opozicija, možemo da se izborimo za bolje izborne uslove i za slobodu medija, kaže Obradović.

Podrška stigla iz „patriotskog bloka“

Lider Dveri kaže da je do sada dobio saglasnost tri opoziciona lidera – Milana Stamatovića, Dragana Todorovića i Miloša Jovanovića.

– Podrška je, dakle, stigla iz takozvanog patriotskog bloka. I dalje očekujem odgovore ostalih opozicionih stranaka, pre svega Pokreta Dosta je bilo i Narodne stranke sa kojima imamo korektnu saradnju. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama izvršiti pritisak na vlast da se oslobode mediji u Srbiji. Danas imamo dramatičnu situaciju da praktično ni na jednoj velikoj beogradskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom ne možete da vidite lidere opozicije. Deo nas je isključen i sa zasedanja Narodne Skupštine tako da Srbijom vlada i parlamentarni i medijski mrak, zbog čega je veoma važno da se zajednički izborimo za slobodu medija, rekao je Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести