Претрага
[rstr_selector]

Brčkanje na Krfu odbornika SNS-a srušilo kvorum

I informativna služba grupe građana „Dr Aleksandar Radojević“ je danas imala pune ruke posla, pa se i ona oglasila saopštenjem za javnost povodom prekida sednice Skupštine grada usled nedostatka kvoruma:

„Neveštim saopštenjem  gradski odbor SNS–a u Čačku  pokušava da optuži druge za svoj neuspeh i neznanje prostog računa – brojanja odbornika raspoloživih za održavanje sednice Skupštine grada Čačka. Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović  i šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Maksimović su odgovorni pred građanima Čačka , svojim biračima i svojom strankom zbog propalog pokušaja održavanja sednice Skupštine grada ,  a ne neko drugi. To nije zadatak opozicije, niti je ikada bio, ali da ste se obratili nekome iz opozicije sa molbom za pomoć, možda biste se manje obrukali i ne bi sad „plakali“ nad sudbinom. Umesto toga, vi pišete i priviđate „ljubavne trouglove“ između Dveri , Nove Srbije i grupe građana „dr Aleksandar Radojević“ . Ako vi politiku vodite „ljubavnim trouglovima“ , mi se time ne bavimo i nećemo takvu glupost ni komentarisati.

To što su odbornici, kojima nisu verifikovani mandati, korišćeni za glasanje pojedinih predloga opozicije za dopunu dnevnog reda je posebna priča i kažnjivo je po zakonu. O poštovanju zakona i poslovnika DUŽAN JE da se brine predsednik Skupštine, a ne služba za brojanje glasova ili neko treći. Da li je neznanje ili namera, odgovor ste dužni građanima i nadležnim državnim organima.

Zamena teza da su odbornici opozicije „bežali sa radnog mesta“, umesto vašeg odbornika, koji se brčka na Krfu je drska , bezobrazna i neodgovorna prema građanima ovog grada u čijem interesu vi, kao vladajuća koalicija, treba da radite. Umesto vaših odbornika koji se brčkaju na moru ili su na službenom putu bezobzirna i neodgovorna prema građanima ovog grada u čijem interesu vi, kao koalicija, treba da radite . Odbornička grupa SNS-a u Čačku i danas ima više od polovine odbornika u sukobu interesa, čime pokazuje svu svoju bahatost i neodgovornost, a pri tom pokušava da optuži opoziciju da je neodgovorna.

I na kraju, činjenica je da gradonačelnik Milun Todorović ulaže ogromne napore za rešavanje problema nasleđenih iz prethodnog perioda. Prozivanjem opozicionih partija, a naročito grupe građana „dr Aleksandar Radojević“ da su bili u vlasti u prethodnom periodu i da su upravo oni prouzrokovali te probleme je opet netačno i zlonamerno, jer četiri prethodne godine je grad je vodio sa pozicije zamenika gradonačelnika sadašnji odbornik  g. Radenko Luković i nijednog trenutka se nije stekao utisak da je bio nezadovoljan radom tadašnje koalicije, čak se trudio, po svaku cenu, da ostane u vlasti: i kada se pocepala odbornička grupa SNS-a  i kada je „prevodio“ odbornike iz odborničkih grupa koalicionih partnera u tadašnjoj vlasti  u „svoju“ odborničku grupu, koja je vladala gradom.

Grupa građana „dr Aleksandar Radojević“ je svojim imenom i prezimenom izašla na izbore, ne zaklanjujući se iza tuđeg imena ili velike stranke i time pokazala da joj nije stalo do vlasti po svaku cenu, već do poštenih izbora. Naši glasači su zaokruživali ime i prezime čoveka koga poznaju i koga svaki dan viđaju u svom gradu – čoveka iz naroda. Kada  pojedini od vas izađu sa svojim imenom i prezimenom na izbore, dobiće pravo da sude šta drugi politički činioci, legitimno izabrani, čine svojim političkim delovanjem. Bilo bi dobro da se manje brčkate po morima, a više radite. Da savlade prost račun, a iznad svega toga da poštujete svoje građane i birače, političke neistomišljenike, kao i Ustav i zakone ove države i poslovnik o radu Skupštine grada Čačka, a ne da tražite krivca u drugome. Time ćete omogućiti gradonačelniku da uspešno radi na rešavanju nasleđenih problema  i vodi grad  u smeru oporavka i napretka.

A to, ko će  platiti  današnje troškove i opravdati današnje izostanke  sa svojih radnih mesta zaposlenim odbornicima, konsultujte stručne službe. Što se nas tiče, dogovorite se između sebe: da li odbornik koji se brčka na Krfu , da li predsednik Skupštine koji ne poštuje zakon, ili avangardni šef odborničke grupe SNS-a, koji ne zna da se odbornikom postaje tek verifikovanjem mandata… Samo nećemo dozvoliti da se odgovornost prebaci na opoziciju kao političkog neistomišljenika i kontrolora rada vladajuće koalicije,  a nepotrebne troškove na građane Čačka“, kaže se u današnjem  saopštenju Info službe grupe građana „Dr Aleksandar Radojević“ .

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *