[rstr_selector]

Brojni proceduralni problemi usporavaju popis imovine Čačka

Gradonačelnik tvrdi da se radi o velikoj i vrednoj imovini, kao i da lokalna samouprava ništa neće prepuštati slučaju.
– Pravobranilaštvo je uključeno u taj proces. Nije lako jer postoje brojni imovinsko-pravni, nasleđeni problemi i sporovi. Odlučili smo da to stavimo u nekoliko kolona. Jedna kolona bi bila imovina koja je definitivno naša. Druga će predstavljati imovinu koja je u nekom sporu i treća imovinu koja je potencijalno naša ako se spor koji traje decenijama okonča, rekao je Todorović.

IMOVINA MESNIH ZAJEDNICA JE POSEBAN SEGMENT

Prema rečima gradonačelnika, član Gradskog veća zadužen za imovinu, Veljko Negovanović, je ujedno i predsednik Komisije za imovinu mesnih zajednica što bi trebalo da ubrza postupak popisa.
– U svakoj mesnoj zajednici želimo da vidimo i saznamo gde smo mi titulari. Negde je već započet postupak restitucije, pa to stvara velike probleme. Postoje domovi kulture koji su, verovali ili ne, podeljeni na tri dela. Središnji deo je, na primer, imovina grada Čačka, a dva dela sa strane su pripala fizičkim licima. Situacija jeste komplikovana, ali je rešavamo, izričit je Todorović.

IMOVINA GRADA SE UVEĆAVA

Gradonačelnik je danas naveo i primer građana koji žele svoju imovinu da poklone gradu.
– Veoma me raduje da se pojavio jedan bračni par koji želi svoju imovinu da pokloni gradu Čačku. Kad kažem imovinu mislim na pokretnu i nepokretnu imovinu. Radi se o ljudima koji su radili u Nemačkoj i sada su se vratili u zavičaj. Prema tome, imovina našeg grada će se uvećavati i to saznanje veoma raduje, zaključio je gradonačelnik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *