Čačak beleži porast broja turista

Čačak beleži porast broja turista

Tokom juna u Čačku i okolini ostvareno je oko 40.000 noćenja domaćih i stranih turista, pokazuju podaci Turističke organizacija Čačka. Najprivlačniji su hotelski smeštaji i Trepča Banja

0

Prema podacima Turističke organizacije Čačka, u junu je zabeleženo povećanje broja turista koji su posetili naš grad. Vojin Jakovljević, direktor čačanske Turističke organizacije, kaže da je u junu u gradu na Moravi i banjama u okruženju ostvareno oko 40.000 noćenja kako domaćih, tako i stranih turista.
– U junu je došlo do povećanja broja noćenja turista od 16%, a takođe se beleži i značajan porast noćenja inostranih turista i to za 18%. Prema zvaničnim podacima u samom gradu i okolnim banjama evidentirano je oko 40.000 noćenja. Stranci su na naše područje dolazili iz gotovo svih država u okruženju, ali i iz Rusije, Katara, Italije, Češke, Slovačke, Nemačke, Engleske, Bugarske i Rumunije.
Najveći broj noćenja, prema Jakovljevićevim rečima, ostvaren je u Trepči Banji, a zatim u hotelima u Čačku i okolini.

Pripremaju se jesenje manifestacija

Trenutne aktivnosti Turističke organizacije Čačka usmerene su na pripreme manifestacija koje će biti održane u jesenjem periodu, rekao je Jakovljević i izdvojio neke od najzanimljivijih.
– Užurbano radimo na pripremi svih tih manifestacija kao što su fijakerijada, kupusijada, Expo sajam, Aero-miting i druge. Pored toga, radimo i na novom promotivnom materijalu i pripremamo se za predstojeće sajmove kako bi Čačak i sve lepote ovog kraja predstavili u najboljem svetlu, istakao je Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR