Претрага
[rstr_selector]

Čačak dobija još 130 mesta za smeštaj studenata

Izgradnjom novog krila Studentskog centra ova čačanska ustanova će pored postojećih 207, dobiti još 130 mesta za smeštaj studenata.

Svi pripremni radovi na izgradnji zgrade su završeni. Novi objekat će nići pored postojećeg i po završetku funkcionalno će biti vezan sa sadašnjom trospratnom zgradom centra. Očekuje se da će gradnja početi već naredne nedelje, o čemu govori Jovana Kurćubić referent za smeštaj studenata u Studentskom centru.

– Novi objekat zgrade Studentskog centra, prema najavam počeće da se gradi u septembru. Izvođač radova biće firma „Banković“ DOO iz Crne Trave, a čitav projekat finansira Ministarstvo prosvete iz Fonda za razvoj banke Saveta evrope. Većina od tih 130 mesta, koliko će centar još dobiti biće sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilima, što predstavlja višu kategoriju soba od dosadašnjih. Ovom gradnjom Čačak će, osim boljih uslova za smeštaj studenata, dobiti i viši studentski standrard što je dobra preporuka za otvaranje univerziteta, što je svima i cilj – rekla je Jovana Kurćubić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *