Čačak domaćin 61. Međunarodne “Trke kroz Srbiju“

Čačak domaćin 61. Međunarodne “Trke kroz Srbiju“

Biciklisti su startovali juče iz Požarevca. Druga etapa trke kreće danas iz Mionice, a cilj je u Čačku. Trka se sutra nastavlja iz Čačka, sa ciljem u Prijepolju, a u nedelju biciklisti se vraćaju iz Prijepolja za Čačak.

0
Foto: Arhiva, BK "Borac" Čačak

Čačak će od danas do nedelje biti domaćin 61. Međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju“ koja je juče krenula iz Požerevca. Druga etapa kreće danas u 12:00 sati iz Mionice, a cilj je u Čačku. Od 15:00 do 15:45 časova saobraćaj će biti obustavljen ulicama kojima prolazi trka, a biciklisti će voziti od Preljine do centra grada preko Sokolića, Konjevića, Bulevarom Oslobođenja, ulicama Dr Dragiše Mišovića, Devet Jugovića i Kuželjevom, a cilj je u ulici Župana Stracimira, ispred restorana Proleće.
Sutra u 12:00 sati trka startuje ispred restorana Proleće, dalje ide ulicama Gospodar Jovanovom, Vojvode Stepe i Radojice Radosavljevića ka Pridvorici, Lučanima sa ciljem u Prijepolju. U nedelju, trka iz Prijepolja kreće u 11:00 sati a cilj je u Čačku. Biciklisti se oko 14:30 časova očekuju na obilaznici oko Čačka ka Bulevaru Oslobođenja, dalje ulicom Dr Dragiše Mišovića, Devet Jugovića, Kuželjevom do cilja ispred restorana Proleće.

Marko Danilović najbolje plasirani takmičar iz Srbije
Foto: Biciklistički klub „Borac“ čačak

Prva etapa, u dužini od 147,6 kilometara, 61. Medjunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, vožena je juče od Požarevca do Mionice. Odmah posle starta na desetom kilometru, došlo je do velikog pada u kome su učestvovali Čačani Marko Danilović i Aleksa Radmilac. Danilović je uspeo da nastavi trku, dok je Radmilac imao težu povredu i morao je da odustane. Marko Danilović je bio najbolje plasirani takmičar iz Srbije, osvojivši 11. mesto.
Pobednik prve etape je Banaszek Alan iz Poljske, drugi je bio takmičar iz Slovenije Finkšt Tilena, a treći Delacroix Tristan iz Francuske.
Danas se vozi druga etapa od Mionice do Čačka u dužini od 144 kilometra. Cilj etape očekuje se oko 15 časova i 30 minuta u ulici Župana Stracimira, ispred restorana Proleće.

 

 

POSTAVI ODGOVOR