Čačak uskoro dobija nove kontejnere

Čačak uskoro dobija nove kontejnere

Isporuka 84 nova kontejnera očekuje se za 15 do 20 dana, a tehnički direktor čačanskog „Komunalca“ za iduću godinu najavljuje veću nabavku posuda za smeće

0

Reciklažna ostrva i ulice u Čačku uskoro će dobiti 84 nova kontejnera. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora „Komunalca“, polovina novih kontejnera naći će se na gradskom, a druga polovina na seoskom području.

– Za nekih 15 do 20 dana očekujemo isporuku novih kontejnera među kojima će se naći i izvestan broj mrežastih kontejnera kako bismo nastavili akciju selektovanja otpada. Kontejneri će biti postavljeni na lokacije za koje procenimo da imaju najveću frekfenciju stanovništva. U ovom trenutku, na osnovu analize koju radimo, znam da će se najmanje četiri nova kontejnera naći u Bulevaru Vuka Karadžića i nekoliko u Ljubiću. Druge lokacije još nisu poznate, ali svakako će to biti mesta sa većim kretanjem i naseljenošću. Biće to svakako lokacije na kojima primetimo najveću količinu primarnog otpada, odnosno onog koji možemo da recikliramo, kaže Luković.

Ugasiti žar u pepelu pre prosipanja

Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ iz Čačka naglašava da će iduće godine biti nabavljena veća količina novih kontejnera i, na početku grejne sezone, kaže da u ovom trenutku nije moguće pored kontejnera postaviti posude za pepeo.

– Mi ne možemo ništa drugo nego da apelujemo na sugrađane da ne bacaju pepeo sa žarom u kontejnere, nego samo hladan. Kad pored kontejera građani ostave svoje posude sa hladnim pepelom, mi ćemo ih svakako prazniti, ali ćemo izaći u susret i svakom sugrađaninu koji zatraži posudu za ovu vrstu otpada. Jednostavno, za sada je najbolji model da se ugasi žar pre prosipanja pepela, rekao je Luković.

POSTAVI ODGOVOR