[rstr_selector]

Čačani će u petak protestnom šetnjom izraziti svoje nezadovoljstvo aktuelnim stanjem

U Čačku će u petak 18. januara biti održan protest građana koji će izraziti nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Podršku ovom okupljanju pružile su opozicione stranke Dosta je bilo, Dveri, Nova Srbija i Demokratska stranka. Mirjana Milenković Talović, poverenik Demokratske stranke za Čačak, kaže da na protestu neće biti stranačkih obeležja, već će on biti građanski.

– Demokratska stranka podržava organizovanje ovog protesta zbog toga što smo sve vreme svedoci šta nam se trenutno dešava od strane aktuelne vlasti na svim nivoima. Na različitim mestima upravljanja trpimo torture i represije jer drugačije mislimo od aktuelne vlasti. To su neki od glavnih razloga zbog kojih ćemo podržati ovu protestnu šetnju. Uvažavamo zahteve organizatora da to budu građanski protesti, a ne stranački, zbog toga smo svojim simpatizerima poručili da na taj skup dolaze kao građani, a ne kao aktivisti stranke. Jednostavno, svi ćemo šetati kao građani, kaže naša sagovornica.

„Muka i nezadovoljstvo su organizatori protesta”

Mirjana Milenković Talović je dodala da u ovom slučaju nije važno ko su organizatori protesta, već razlozi za njegovo održavanje.

– Ovih dana dolazi do zamene teza od strane funkcionera Srpske napredne stranke u Čačku, pa se onda priča prebacuje na to ko su organizatori protesta, a ne na razlog zašto se on organizuje. Što se Demokratske stranke tiče, nas ne interesuje ko su organizatori, nas interesuje zašto se protesti organizuju i iz tog razloga ćemo se tamo pojaviti. A aktuelnoj vlasti svi treba da poručimo da su muka i nezadovoljstvo u stvari organizator protesta, kaže Mirjana Milenković Talović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *