Претрага
[rstr_selector]

Čačani dobijaju novo dečje igralište u Malom parku

U Malom parku u Čačku počeli su radovi na izgradnji dečjeg igrališta zahvaljujući sredstvima grada i privatnih donatora. Dragan Nikolić, direktor čačanskog “Gradskog zelenila”, posebno ističe da je u okviru plana postavljanja mobilijara i podloge naročita pažnja posvećena bezbednosti dece.

– Igralište će biti napravljeno po najnovijijim i najsavremenijim standardima, a za podlogu će imati tartan, odnosno antitraumatsku podlogu kako bi mogućnost povreda bila svedena na najmanju moguću meru. Inače, vrednost ovih radova je 900.000 dinara bez doniranih igračaka, ali se mi tu ne zaustavljamo. Nadamo se da ćemo imati mogućnost da kroz budžet za narednu godinu obezbedimo sredstva za rekonstrukciju igrališta u Velikom parku, a već smo završili rekonstrukciju dečjeg igrališta u Slatini, kaže Nikolić.

Akcenat na bezbednosti dece

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradsko zelenilo” smatra da građani Čačka, mlađi i stariji, zaslužuju realizaciju ovakvih projekata.

– Za rekonstrukciju igrališta u Velikom parku već imamo projekat i svesni smo da je potrebno primeniti najsavremenije metode prilikom pristupa rekonstrukciji igračaka. I za ovo igralište je predviđeno postavljanje antitraumatske podloge, a vrednost ove investicije je milion i 200.000 dinara. Ovo se sve odnosi na igralište kod bedema dok ćemo za igralište kod ulaza u Veliki park još morati da razmotrimo mogućnosti gradskog budžeta za 2018. godinu. Plan nam je svakako rekonstrukcija i ovog, ali i nekoliko drugih igrališta, kao i izgradnja novih. Grad je svakako spreman da ulaže u ovu vrstu infrastrukture, rekao je Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024