Претрага
[rstr_selector]

Čačani „Komunalcu“ duguju 310 miliona dinara

Čačanskom „Komunalcu“ građani i privreda u ovom trenutku duguju oko 310 miliona dinara za uslugu iznošenja smeća, dok dug „Komunalca“ prema deponiji „Duboko“ iznosi 39 miliona dinara. S tim u vezi, Petar Domanović, novopostavljeni vršilac dužnosti direktora „Komunalca“, najavljuje pojačan rad na terenu sa ciljem bolje naplate.

– Imamo velike troškove zbog čega ćemo početi da obilazimo teren na području gradskih i seoskih mesnih zajednica. Popunjavaćemo bazu podataka jer ima korisnika koji u nju nisu uvedeni, a samim tim ni u sistem naše naplate. Ima korisnika koji imaju veoma veliki dug i u tom smislu ćemo izaći u susret korisnicima kroz reprogram i određene fleksibilne vidove plaćanja, u zavisnosti od toga kakav dogovor napravimo u svakom pojedinačnom slučaju, kaže Domanović.

U toku ažuriranje baze podataka

Vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ kaže da ovo preduzeće trenutno ima izuzetno veliku bazu korisnika koja mora biti ažurirana.

– Moramo da proverimo, na primer, da li među korisnicima imamo preduzeća koja su u stečaju, da li ima nenaplativog duga, da li ima korisnika koji su uneti u bazu, a u međuvremenu su preminuli… Za takav rad je zaista neophodno mnogo vremena provesti na terenu. Mi ovih dana imamo desetak ljudi koji rade isključivo pregled terena prema unapred zadatim podacima. U kategoriji domaćinstava imamo skoro 26.000 korisnika i oko 2.500 u kategoriji pravnih lica, rekao je Domanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *